Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ένα ποτήρι φρέσκο χυμο πορτοκαλιού κάθε μέρα το γιατρό τον κάνει πέρα



Ο φρέσκος χυμός πορτοκάλι έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.

 

Τα συστατικά του έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού και την προστασία από διάφορα χρόνια νοσήματα, όπως είναι η βιταμίνη C, το κάλιο και το φυλλικό οξύ.

Δείτε τρεις σημαντικούς λόγους για να εντάξετε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού στο καθημερινό σας πρόγραμμα…

Γευστική ενυδάτωση

Ο χυμός πορτοκαλιού αποτελείται κατά 80% περίπου από νερό. Έτσι, μπορεί να αποτελέσει έναν άμεσο αλλά και απολαυστικό τρόπο ενυδάτωσης προλαμβάνοντας τις δυσμενείς συνέπειες ακόμα και μιας ήπιας αφυδάτωσης όπως είναι η ξηροστομία, ο πονοκέφαλος ή η κόπωση.

Αντιοξειδωτική προστασία

Ο φυσικός χυμός πορτοκάλι έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, γνωστή για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση της. Πέρα όμως από τη βιταμίνη αυτή, περιέχει και σημαντικές ποσότητες φυλλικού οξέος, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου, ενώ περιέχει και πάνω από 170 ουσίες με αντιοξειδωτική δράση, όπως είναι τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή, που η συνέργεια όλων αυτών φαίνεται να δίνει τελικά τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη θετικά αποτελέσματα του χυμού.

Άμεσα τονωτικό

Το πορτοκάλι και ο χυμός του ευεργετικό σε όλες τις βρογχικές και ασθματικές παθήσεις, καθώς και στις περιπτώσεις αδυναμίας, και θεωρείται τονωτικό για την καρδιά και διεγερτικό για την κυκλοφορία.