Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 -

Αυτό είναι το φρούτο που θα σας αλλάξει τη διάθεσηH κατανάλωση ακτινιδίων μπορεί να σας κάνει πιο ευδιάθετους μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, όπως αποκάλυψε έρευνα.

Το πράσινο μαλακό φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό ότι βελτιώνει εδώ και καιρό την ευεξία. Αλλά τώρα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φρούτο αυτό μας παρέχει ταχύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας τόνωση από ό,τι τα συμπληρώματα βιταμίνης C.

Πώς έγινε η έρευνα

Η ομάδα, από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας, πραγματοποίησε μια διαιτητική παρέμβαση οκτώ εβδομάδων σε 155 ενήλικες με χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν είτε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C, είτε εικονικό φάρμακο, είτε δύο ακτινίδια καθημερινά και στη συνέχεια, μελέτησαν τη ζωτικότητα, την ποιότητα του ύπνου και τη σωματική τους δραστηριότητα μέσω ερευνών από smartphone.

Πόσο βοηθούν τα ακτινίδια στη διάθεσή μας

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο British Journal of Nutrition, έδειξαν ότι τα ακτινίδια βελτίωσαν τη ζωτικότητα και τη διάθεση μέσα σε τέσσερις ημέρες, με την επίδραση της ενίσχυσης να κορυφώνεται περίπου στις 14-16 ημέρες.

Τα συμπληρώματα βιταμίνης C, από την άλλη πλευρά, βελτίωσαν οριακά τη διάθεση μέχρι την 12η ημέρα.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δρ. Μπεν Φλέτσερ πρόσθεσε: «Αυτό μας βοηθά να δούμε ότι αυτό που τρώμε μπορεί να έχει σχετικά γρήγορο αντίκτυπο στο πώς αισθανόμαστε».