Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

6 tips για να εξαφανίζετε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας



Οι γρατζουνιές στα γυαλιά είναι πολύ ενοχλητικές και δεν εξαφανίζονται με το συνηθισμένο καθάρισμά τους. Μερικές φορές τα γυαλιά γδέρνονται όταν έρχονται σε επαφή με διάφορες επιφάνειες.

Υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα που μας βοηθούν να διατηρούμε τους φακούς των γυαλιών σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο υπάρχουν επίσης πολλά εύκολα κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι.

Στο παρακάτω άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα 6 καλύτερα κόλπα για να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές στα γυαλιά. Μη διστάσετε να τις δοκιμάσετε!

Τα καλύτερα κόλπα για να εξαλείψετε τις γρατζουνιές στα γυαλιά

Για να διατηρήσετε τα γυαλιά σας σε καλή κατάσταση για πολύ καιρό, πρέπει να τα μεταχειρίζεστε με ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο αν οι φακοί έχουν κάποια ειδική επικάλυψη. Επομένως, πριν δοκιμάσετε τα κόλπα για να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές στα γυαλιά, πρέπει να μάθετε αν η συγκεκριμένη μέθοδος καθαρισμού είναι κατάλληλη για το υλικό τους.

Μερικές φορές ένα καλό πλύσιμο με νερό και σαπούνι μπορεί να αφαιρέσει τα σημάδια των ακαθαρσιών. Έτσι η ποιότητα των γυαλιών γίνεται καλύτερη. Ωστόσο, αν αυτό δεν αρκεί, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες τεχνικές που θα κάνουν τα γυαλιά σας σαν καινούργια.

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω!

 

 

1. Μαγειρική σόδα

Μία από τις καλύτερες φυσικές λύσεις για να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές στα γυαλιά είναι η μαγειρική σόδα. Αυτό το οικολογικό καθαριστικό προϊόν αφαιρεί τη βρωμιά και κάνει τους φακούς να λάμπουν.

Τρόπος χρήσης:

  • Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και βρέξτε τη με νερό.
  • Στη συνέχεια τρίψτε το μείγμα πάνω στα γυαλιά κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.
  • Ξεπλύντε τα γυαλιά με κρύο νερό και γυαλίστε τα με ένα πανί.

 

 

2. Γυαλιστικό επίπλων για τις γρατζουνιές στα γυαλιά

Το γυαλιστικό επίπλων διατηρεί τους φακούς των γυαλιών σε καλή κατάσταση λόγω των συστατικών του. Εφόσον χρησιμοποιείται σε ελάχιστες ποσότητες, μπορεί να αποτελέσει μια θαυμάσια λύση για τις γρατζουνιές στα γυαλιά.

Τρόπος χρήσης:

  • Βάλτε λίγο γυαλιστικό σε ένα πανί. Έπειτα σκουπίστε τους φακούς των γυαλιών.
  • Γυαλίστε απαλά τους φακούς μέχρι να είναι πεντακάθαροι.

 

 

 

3. Οδοντόκρεμα για τις γρατζουνιές στα γυαλιά

Μία από τις εναλλακτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας είναι η αφαίρεση γρατζουνιών από τα γυαλιά. Μάλιστα, επειδή έχει γυαλιστική δράση, αποτελεί καλή επιλογή για την εξαφάνιση σημαδιών και γρατζουνιών.

Τρόπος χρήσης:

  • Πρώτα βάλτε λίγη οδοντόκρεμα και στις δύο πλευρές των φακών. Έπειτα απλώστε τη καλά παντού.
  • Στη συνέχεια τρίψτε απαλά τους φακούς με ένα πανί για 2 ή 3 λεπτά.
  • Τέλος, ξεπλύντε την οδοντόκρεμα με κρύο νερό και στεγνώστε καλά τα γυαλιά σας.

Σημείωση: Επιλέξτε μια οδοντόκρεμα που δεν είναι λειαντική. Βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει ισχυρές λευκαντικές χημικές ουσίες.

 

 

4. Κερί γυαλίσματος αυτοκινήτων

Το κερί γυαλίσματος αυτοκινήτων είναι ένα από τα εναλλακτικά προϊόντα για να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές στα γυαλιά. Όπως και με το γυαλιστικό επίπλων, το κλειδί για καλά αποτελέσματα είναι η χρήση μικρής ποσότητας προϊόντος.

Τρόπος χρήσης:

  • Απλώστε λίγο κερί γυαλίσματος αυτοκινήτων στους φακούς των γυαλιών και τρίψτε τους με μικρές κυκλικές κινήσεις.
  • Γυαλίστε τους φακούς για μερικά λεπτά.
  • Έπειτα, αν χρειάζεται, ξεπλύντε τα γυαλιά.

 

 

5. Μουστάρδα σε σκόνη και λευκό ξύδι

Ένα όχι πολύ γνωστό κόλπο για τη διατήρηση των γυαλιών σε καλή κατάσταση είναι ο συνδυασμός μουστάρδας σε σκόνη και λευκού ξυδιού. Τα συστατικά αυτά βοηθούν στην αφαίρεση των σημαδιών από τους φακούς και τους αφήνουν πεντακάθαρους.

Τρόπος χρήσης:

  • Φτιάξτε έναν παχύρρευστο πολτό με μουστάρδα σε σκόνη και λευκό ξύδι.
  • Στη συνέχεια απλώστε τον πολτό στα γυαλιά. Έπειτα τρίψτε τα με απαλές κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό πανί.
  • Ξεπλύντε καλά τα γυαλιά για να αφαιρέσετε τα κατάλοιπα.

Σημείωση: Η μουστάρδα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σας. Επομένως, φροντίστε να πλύνετε πολύ καλά τα γυαλιά πριν τα ξαναφορέσετε.

 

 

6. Μπέικιν-πάουντερ

Το μπέικιν-πάουντερ δρα παρόμοια με τη μαγειρική σόδα για την εξαφάνιση των γρατζουνιών από τα γυαλιά. Η απευθείας εφαρμογή του βοηθάει στην αφαίρεση των λιπαρών λεκέδων και κάνει τα γυαλιά σαν καινούργια.

Τρόπος χρήσης:

  • Πρώτα φτιάξτε έναν παχύρρευστο πολτό με μπέικιν-πάουντερ και νερό.
  • Έπειτα απλώστε τον πολτό πάνω στους φακούς κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια ξεπλύντε τους.
  • Τέλος, γυαλίστε τους φακούς με ένα στεγνό, μαλακό πανί για βέλτιστα αποτελέσματα.

Όπως βλέπετε, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές στα γυαλιά σας πριν χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια. Αν δεν έχετε ήδη δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω κόλπα, επιλέξτε όποιο τραβάει την προσοχή σας. Έπειτα ακολουθήστε τις οδηγίες προσεκτικά.