Κεφτεδάκια με κριθαράκι στον φούρνο
Για τα κεφτεδάκια:
-
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση με προζύμι)
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση με προζύμι)
Τελειωμό δεν έχει ο εφιάλτης στη Γάζα, με τους εξαθλιωμένους κατοίκους να βρίσκονται αποκλεισμένοι από τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Το ψωμί με προζύμι πέρα από μοναδική γεύση έχει και πολλά οφέλη για την υγεία.
Καθώς ζυμώνεται χρησιμοποιώντας άγρια μαγιά και βακτήρια γαλακτικού οξέος, το ψωμί με προζύμι ξεχωρίζει όχι μόνο στη γεύση και την υφή αλλά και σε θρεπτικά και πεπτικά πλεονεκτήματα.
Τι κάνει το ψωμί με προζύμι διαφορετικό
Υλικά
2 τμχ. αυγά
100 γρ. γάλα
4 φέτες ψωμί (τοστ)
15 γρ. ζάχαρη (προαιρετικό (γλυκιά εκδοχή))
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό (γλυκιά εκδοχή))
1 πρέζα αλάτι
Σερβίρισμα
Ζάχαρη
κανέλα
μέλι
Maple Syrup
Φέτα
Εκτέλεση
Oι σταφίδες δίνουν στο σταφιδόψωμο τη γνωστή του γλύκα αλλά όπως φουσκώνουν, με το ψήσιμο, κάνουν και τη ζύμη γύρω τους ευχάριστα υγρή και μαλακή.
Υλικά
Μπορεί οι υδατάνθρακες να είναι απαραίτητοι ωστόσο η επιλογή του σωστού είδους είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά για όσους έχουν υψηλό σάκχαρο στο αίμα.
Υπάρχουν επιλογές ψωμιού που είναι πιο υγιεινές από άλλες.