Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Όταν μία κρίση δημιουργεί ευκαιρίες: Το θρίλερ της Ταϊλάνδης θα γίνει ταινία σύντομα



«Αυτή η περιπέτεια σίγουρα θα γίνει μια μεγάλη ταινία κάποια μέρα». Είναι κάτι που ακούγεται σε όλο τον πλανήτη καθώς εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούσαν και υποστήριζαν την υπεράνθρωπη προσπάθεια διάσωσης 12 νεαρών αγοριών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε ένα σπήλιο της Ταϊλάνδης, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Αλλά για ορισμένους παραγωγούς του Χόλιγουντ, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και το «κάποια μέρα» μπορεί να είναι και το σήμερα.

Ένα αμερικανικό κινηματογραφικό συνεργείο έχει ήδη φτάσει σήμερα στους πρόποδες του ορεινού συγκροτήματος σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην επαρχία Τσιανγκ Ράι, προτού καν ολοκληρωθεί η πιο τολμηρή επιχείρηση διάσωσης. Οι δύτες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των προσπαθειών τους να βγάλουν σώους και αβλαβείς τον προπονητή και τα 4 τελευταία παιδιά.

Ένας δύτης έχει ήδη πεθάνει στην προσπάθειά του να σώσει την ομάδα που παγιδεύτηκε σε μια σκοτεινή πλημμυρισμένη αίθουσα στις 23 Ιουνίου και έχει παραμείνει εγκλωβισμένη εκεί για περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, δύο Αμερικανοί παραγωγοί σχεδιάζουν ήδη μια κινηματογραφική ταινία σχετικά με την ποδοσφαιρική ομάδα των Αγριόχοιρων (Wild Boars) και τον προπονητή τους, εν αναμονή μιας παγκόσμιας επιτυχίας στα box office.

Ο συνεργάτης της εταιρείας Pure Flix, Μάικλ Σκοτ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AAP: «Το βλέπω όλο αυτό ως μαι μεγάλη ταινία του Χόλιγουντ με αστέρια διεθνούς βεληνεκούς».

Ο Σκοτ και ο συμπαραγωγός Άνταμ Σμιθ πραγματοποιούν ήδη μερικές προκαταρκτικές συνεντεύξεις γύρω από το χώρο του σπηλαίου Ταμ Λουάνγκ, προτού καν ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης των 13 ατόμων.

Σχεδιάζουν μάλιστα να φέρουν και έναν σεναριογράφο και να πάρουν συνέντευξη από μερικά άτομα από την ομάδα των ξένων διασωστών και του ναυτικού της Ταϊλάνδης, τα θύματα και τις οικογένειές τους και να προσπαθήσουν να πάρουν τα αποκλειστικά δικαιώματα για τις ιστορίες τους.

Ερωτηθείς εάν οι ενέργειες αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αναίσθητες σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, ο Σμιθ απάντησε: «Θα έρθουν κι άλλες εταιρείες παραγωγής, γι’ αυτό και πρέπει να δράσουμε γρήγορα».

Ο Σκοτ, που είναι παντρεμένος με Ταϊλανδή και περνά τρεις μήνες το χρόνο στην Ταϊλάνδη, δήλωσε πως δεν πιέζει τους ανθρώπους για τις συνεντεύξεις.

«Τους είπα ότι μόλις ηρεμήσουν, μπορούμε να καθίσουμε και να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη συνέντευξη για το τι πραγματικά συνέβη» δήλωσε.

Ο Σκοτ πιστεύει πως η ιστορία διάσωσης του σπηλαίου, που θα επικεντρωθεί στους δύο Βρετανούς δύτες που ανακάλυψαν τα αγόρια, είναι μια εξαιρετική περίπτωση για την Pure Flix. «Πρόκειται πραγματικά για μια εμπνευσμένη ιστορία. Έχει απίστευτες πράξεις ηρωισμού και γενναιότητας. Είναι απλώς κάτι το απίστευτο και πιστεύουμε πως θα εμπνεύσει εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο».