Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Man of God: Δύο ταλαντούχες ηθοποιοί μιλούν για την εμπειρία τους



Η Μαρθίλια Σβάρνα και η Κορίνα-Άννα Γουγούλη μίλησαν πρόσφατα στο Rise TV, για την εμπειρία τους στον “Άνθρωπο του Θεού” (Man of God) και τον ρόλο που ενσάρκωσαν στην ταινία της Yelena Popovic, που έχει ως θέμα της το βίο του Αγίου Νεκταρίου.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Αρχικά αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διαδικασία της ενσάρκωσης των συγκεκριμένων ιδιότυπων ρόλων. “Δεν είναι απλό να είσαι ένας άνθρωπος που έχει απαρνηθεί τα κοσμικά”, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά η Μαρθίλια Σβάρνα για τον ρόλο μοναχής Ευφημίας που χρειάστηκε να υποδυθεί στη ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού”. Η νέα ανερχόμενη ηθοποιός, η οποία ενσάρκωσε τον ρόλο της μοναχής Ευφημίας αναφέρει ότι χρειάστηκε να επισκεφθεί ανδρικά και γυναικεία μοναστήρια προκειμένου να μελετήσει την κινησιολογία των μοναχών, ώστε να καταφέρει το καλύτερο δυνατό στην συγκεκριμένη ερμηνεία.

Αντίστοιχα η ηθοποιός Κορίνα – Άννα Γουγούλη υποδύοντας τη τυφλή μοναχή Ξένια, περιγράφει τη δυσκολία της ερμηνείας του ρόλου ενός ανθρώπου που δεν είχε το φως του, αναφέροντας ότι χρειάστηκε να επισκεφθεί μέχρι και τον Φάρο Τυφλών.

 

 

“Ένα από τα πιο γοητευτικά πράγματα που βρήκα μέσα στο σενάριο που είχε να κάνει με τις μοναχές και τη γνώση, είναι τα στοιχεία του πρώιμου φεμινισμού, θα έλεγε κανείς. Μιλάμε για μια πατριαρχική κοινωνία, στα τέλη του 1800 όπου οι γυναίκες δεν είχαν κάποιο ρόλο. Ξαφνικά βλέπεις μια κοινωνία γυναικών, να στηρίζεται η μία στην άλλη”.

Σε ότι αφορά τη δυσκολία που αντιμετώπισε η Μαρθίλια Σβάρνα καθώς υποδυόταν τον ρόλο της μοναχής περιέγραψε το πάντρεμα του δυναμισμού και της γαλήνης που διέκριναν τον χαρακτήρα της μοναχής Ευφημίας, η οποία αποτελούσε κεντρικό πρόσωπο της συνοδείας του Αγίου Νεκταρίου.

 

 

 

Αναφερόμενη στην ταινία η ηθοποιός Κορίνα – Άννα Γουγούλη αναφέρει:

“Εγώ προσωπικά την βλέπω ως μία προσπάθεια να αναδείξει την ιστορία ενός ανθρώπου που προσπαθεί να χτίσει τη ζωή του κάπου και πως συνεχίζει επειδή έχει αγάπη και αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο. Νομίζω ότι αυτά τα δύο στοιχεία, αυτή την περίοδο τα αναζητούν πολλοί άνθρωποι”.

Επίσης η ηθοποιός αναφέρει ως κύριο χαρακτηριστικό της ταινίας, ότι βγήκε από έναν θεσμό, που αναδεικνύει την αδικία μέσα από τον ίδιο τον θεσμό που τη δημιούργησε. Υπάρχει και το στοιχείο της αυτοκριτικής μιας ιστορίας μέσα στην ταινία, αναφέρει η Κορίνα Άννα Γουγούλη.

 ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr