Τρίτη 30 Μαΐου 2023 -

Η Γελένα Πόποβιτς μίλησε για την ταινία “Man of God” στους Ρουμάνους της ΒιέννηςΜεταξύ των πιστών που παραβρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ρουμανικό Ορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου του Μεγάλου της Βιέννης την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου 2023, ήταν η Γελένα Πόποβιτς, η σκηνοθέτις και σεναριογράφος της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού», που παρουσιάζει τον βίο και τη δράση του Αγίου Νεκταρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Εμμανουήλ Nutu καλωσόρισε την σκηνοθέτιδα και αναφέρθηκε στη θετική επίδραση της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού», ειδικά στους νέους της ενορίας, οι οποίοι κατέκλυσαν στους κινηματογράφους της Βιέννης για να την παρακολουθήσουν.

Από την πλευρά της η Γελένα Πόποβιτς ευχαρίστησε για το θερμό καλωσόρισμα, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πίστη και την ταπεινοφροσύνη που διακατέχει τους Ρουμάνους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Επίσης, η σκηνοθέτις μίλησε για την σημασία που έχει για την ίδια η πίστη στον Χριστό στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή, και ειδικότερα κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας. Πρόσθεσε δε, ότι η ταινία δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους ανθρώπους, μέσα από την ιστορία του βίου του Αγίου Νεκταρίου, ένα πρότυπο ζωής που έζησε χαρμόσυνα εν Θεώ και μαζί με τον Θεό.

Η Γελένα Πόποβιτς επισήμανε ότι, παρά τη συκοφαντία που υπέστη, ο Άγιος Νεκτάριος παρέμεινε σταθερός στην πίστη του, έζησε τη ζωή του με χαρά, αξιοπρέπεια, χωρίς συμβιβασμούς και η ανταμοιβή του Θεού ήταν άφθονη.

Αναφορικά με την επιτυχία της ταινίας, η σκηνοθέτις είπε ότι για εκείνη τα βραβεία και οι διακρίσεις δεν έχουν σημασία, καθώς αυτό που ήθελε να μεταφέρει μέσα από αυτή την ταινία ήταν πρωτίστως η ελπίδα.

Επίσης θυμήθηκε μια πολύ συγκινητική στιγμή που βίωσε στη Ρουμανία όταν έλαβε τιμητική διάκριση από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, γεγονός που της έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για την δημιουργία μιας ακόμη ταινίας με θέμα την Ορθοδοξία στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι η σκηνοθέτις θα επιστρέψει στη Βιέννη προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο όπου θα μιλήσει για την πνευματική εμπειρία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού».

 ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr