Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Χιλιάδες κινηματογραφόφιλοι παρακολούθησαν τη ζωή του Άγιου Ιωσήφ του Ησυχαστή



Ολοκληρώθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των βραβευμένων προβολών του φεστιβάλ του Λονδίνου (LONDON GREEK FILM FESTIVAL).

Η προβολή ήταν διαθέσιμη για 24 ώρες και χιλιάδες κινηματογραφόφιλοι μπήκαν να παρακολουθήσουν το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του νεοκατατεχθέντος Γέροντα.  Το φεστιβάλ  πραγματοποιείται διαδικτυακά, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, που ισχύουν για τα θέατρα και τους κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι φίλοι του φεστιβάλ αλλά και χιλιάδες θεατές που παρακαλούθησαν το ντοκιμαντέρ ζήτησαν επανάληψη της προβολής ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο στέλνοντας μηνύματα και email από Ελλάδα Κύπρο Αμερική, Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες.

Μια επόμενη προβολή και στα ελληνικά θα γίνει σύντομα και θα σας ενημερώσουμε από τις σελίδες μας.

Το ντοκιμαντέρ

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στη ζωή του Αγιορείτη ασκητή, Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή, ο οποίος αγιοκατατάχθηκε πρόσφατα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έλαβε πέντε βραβεία από την επιτροπή του φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου για το βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι «Μια προσευχή για όλους» με στίχους του ίδιου του Γέροντα  από το βιβλίο «Γέροντας Ιωσήφ – Επιστολές και Ποιήματα» και το οποίο ερμηνεύει ο Τζόναθαν Τζάκσον, ο χολυγουντιανός ηθοποιός που ενσαρκώνει και το ρόλο του γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή στο ντοκιμαντέρ. Τη διασκευή έχει κάνει Α. Φωτεινός και τη μουσική του τραγουδιού έχει συνθέσει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης

Η κριτική επιτροπή απένειμε, μεταξύ άλλων, το Βραβείο του Καλύτερου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στην παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή, και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στον Χολυγουντιανό ηθοποιό και τραγουδιστή, Jonathan Jackson για το ρόλο του Αγίου Ιωσήφ στο ντοκιμαντέρ.

Επιπλέον, απονεμήθηκε Βραβείο Ειδικής Μνείας στους μοναχούς της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, για την επιμέλεια, και τη συμμετοχή τους στο ντοκιμαντέρ, ενώ Τιμητικό Βραβείο δόθηκε στους ίδιους μοναχούς για την πνευματική και κοινωνική τους συμβολή σε όλον τον κόσμο.

Το βίντεο για το τραγούδι «Μια προσευχή για όλους» (Α prayer for all), που βασίζεται σε ένα ποίημα που έγραψε ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και ερμηνεύει ο Τζόναθαν Τζάκσον, πήρε το Βραβείο Καλύτερου Βίντεο Κλιπ!