Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023 -

«Βούλιαξε» ο Πανορμίτης της Σύμης από προσκυνητές. Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του Ταξιάρχη Μιχαήλ στο ακριτικό νησίΜε κατάνυξη χιλιάδες προσκυνητές από τη Ρόδο, την Αθήνα, ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο προσκύνησαν και φέτος τη θαυματουργή εικόνα του Στρατηγού Πανορμίτη στη Σύμη.

Αποστολή στον Πανορμίτη της Σύμης: Πέπη Οικονομάκη

Με σύμμαχο τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό οι πιστοί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το τάμα τους… Με πλοία από τη Ρόδο και τον Πειραιά, με αυτοκίνητα από τη χώρα της Σύμης, άλλοι περπατώντας κι άλλοι τρέχοντας - τάμα κι αυτό- έφθασαν στην ιστορική Μονή και κάθισαν αρκετή ώρα στην ουρά μέχρι να σταθούν μπροστά στον Ταξιάρχη Μιχαήλ για να εναποθέσουν τις έννοιες και τα προβλήματά τους και να ζητήσουν ίαση και παρηγοριά.

Δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που φθάνοντας στον Πάνορμο όπου είναι χτισμένη η Μονη έπεσαν στα γόνατα για πραγματοποιήσουν την υπόσχεση που είχαν δώσει στον Αρχάγγελο να φθάσουν με αυτόν τον τρόπο στην ασημένια πανοπλία του.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Μοναστήρι κορυφώθηκαν σήμερα με τη Λιτανεία της Εικόνας συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, της μπάντας του δήμου Ρόδου και βρακοφόρων του Σύλλογου Συμαίων Ρόδου «Ο ΓΛΑΥΚΟΣ».

Προηγήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλόριζου, Χρυσοστόμου.

Αμέσως μετά τη λιτανεία εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο κωδωνοστάσιο της Μονής

Μέχρι τον εσπερινό το μοναστήρι θα προσφέρει δωρεάν δείπνο σε όλους τους επισκέπτες με τοπικά εδέσματα που ετοίμασαν δεκάδες εθελοντές.

Πηγή: Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Ορθοδοξία