Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Πατριαρχής Βαρθολομαίος έπαιξε...πινγκ πονγκ



Με αγιασμό που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ιστορικού Αθλητικού Συλλόγου Πέρα (ΑΣΠ) Κωνσταντινούπολης.

Το εγχείρημα έχει ιδιαίτερη αξία γιατί είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, αφού οκτώ ευαγή ιδρύματα της ομογένειας στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια για δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων για την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Ο ιστορικός ΑΣΠ κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1976, ενώ μέχρι το 1982 αναδείχθηκε 4 φορές πρωταθλητής Τουρκίας.

Στο νέο ξεκίνημα της ομάδας βρέθηκαν οι πρωταθλητές και βαλκανιονίκες Βασίλης και Φάνης Αλεξανδρίδης, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Πόλη.

 Επισκέφθηκαν όλα τα ομογενειακά σχολεία και έπαιξαν με τα παιδιά πινγκ-πονγκ ούτως ώστε να αγαπήσουν το άθλημα και μέσα από αυτούς να προκύψουν οι νέοι πρωταθλητές.

Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης όταν έπαιξε πινγκ-πονγκ με τον θρυλικό πρωταθλητή, Βασίλη Αλεξανδρίδη αλλά και τον μικρό υιό του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Ευάγγελου Σέκερη που παρέστη στην κατάμεστη αίθουσα του ιστορικού Αθλητικού Συλλόγου Πέρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Συλλόγου, μετά από τριάντα δύο χρόνια, επανασυστάθηκε φέτος και με μία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε και ο Βασίλης Αλεξανδρίδης, κατάφερε ήδη να ανέλθει στη 2η κατηγορία. Στόχος της ομάδας, στο πρωτάθλημα που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2017, είναι να καταφέρει να βρεθεί στις πρώτες 3 θέσεις για να ανέλθει στην 1η κατηγορία της Τουρκίας.

Δείτε τη φωτογραφία: