Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

12 °C

Σήμερα, 20. Οκτωβρίου 2021

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κοντά σε ορφανά παιδιά στο Ορος Κένυα (Φωτό)Τον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στο χωριό Tashika το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Όρους Κένυα, επισκέφθηκε στις 12 Μαϊου η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδωρος Β΄, συνεχίζοντας την ποιμαντική του επίσκεψη στην Κένυα.

Τον Μακαριώτατο συνόδευσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ναϊρόμπι κ.Μακάριος, Ζάμπιας κ.Ιωάννης και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Μπουρούντι και Ρουάντα κ.Ιννοκέντιος, Νιέρι και Όρους Κένυας κ.Νεόφυτος και Κισούμου και Δυτικής Κένυας κ.Αθανάσιος μετά πλειάδος Κληρικών και λαϊκών από τα ιεραποστολικά κλιμάκια των γύρω περιοχών.

Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενον και την συνοδεία του υπεδέχθησαν ενθουσιωδώς τα παιδιά του παρακείμενου Ορφανοτροφείου της Ενορίας, οι Ιερείς και πολλοί πιστοί, ενώ κατά την Δοξολογία που τελέσθηκε, έψαλαν το “Χριστός Ανέστη” σε πολλές τοπικές διαλέκτους της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πατριάρχης αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Ορφανοτροφείου, ευχαρίστησε τους υπευθύνους για το επιτελούμενο θαυμάσιο φιλανθρωπικό έργο, τέλεσε Αγιασμό και ευλόγησε όλα τα παιδιά, μοιράζοντάς τους γλυκά και δώρα, ενώ ομάδα μαθητών παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια.

Τέλος, ο Μακ.Πατριάρχης εθεμελίωσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή Νιέρι, ενώ αύριο αναμένεται να τελεσθεί η ενθρόνιση του πρώτου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας κ.Νεοφύτου υπό του Μακ.Πατριάρχου.