Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Με πιστούς οι Θείες Λειτουργίες από τη Δευτέρα με μάσκα και ανώτατο όριο 50 άτομα..



Το άνοιγμα των Ιερών Ναών για τους πιστούς ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την χτεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της νόσου του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων «Για τους λατρευτικούς χώρους ισχύουν τα εξής: Κατά τις Λειτουργίες επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 50 άτομα». Γεγονός που οδηγεί τους πιστούς στις Εκκλησίες την ημέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου. 

Παρόν στην ενημέρωση ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ανακοίνωσε την επαναλειτουργία ορισμένων καταστημάτων και υπηρεσιών με τήρηση αυστηρών υγειονομικών κανόνων ενώ επεσήμανε ότι αν δημιουργηθεί συνωστισμός θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να επαναφέρει τα μέτρα.

Εξαίρεση αποτελούν οι περιοχές που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο και τους έχουν επιβληθεί επιπλέον περιοριστικά μέτρα από αυτά που ισχύουν σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και σημείωσε ότι βελτιώνεται η κατάσταση των κρουσμάτων, και πρέπει σταδιακά και προσεκτικά να ανοίγουν οι αγορές ενώ παρατείνονται τα μέτρα με ελάφρυνση και άρση κάποιων μέτρων σε ορισμένους κλάδους της αγοράς.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.