Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Ζάκυνθος εορτάζει τον Αγιο Διονύσιο- Ακυρώθηκε η Λιτανεία λόγω βροχής



Με τους ήχους των κανονιοβολισμών, το σφύριγμα των πλοίων και το μελωδικό χτύπημα των καμπαναριών και την απόδοση τιμών από την φιλαρμονική του δήμου Ζακύνθου και άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία του Σεπτού Λειψάνου του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου κορυφώθηκε με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν οι εορτές.

 

 

Αιτία οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η έντονη βροχή που δεν επέτρεψε το Ιερό Σκήνωμα να φτάσει μέχρι τα προπύλαια του ναού. Ωστόσο τελέστηκε Δοξολογία προεξάρχοντος του Μακαριώτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ παρουσία πλήθους Μητροπολιτών, αρχών, κλήρου και πιστών.

Η Θεία Λειτουργία
Νωρίτερα εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και, στις 8.30, τελέστηκε η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ παρουσία πλήθους Μητροπολιτών.

 

Στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου Σταυρος Κοντονής, ο Δήμαρχος Παυλος Κολοκοτσάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Διονύσης Μπάστας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας, και οι τοπικές στρατιωτικές Αρχές. Τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησαν Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων.