Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αγίος Διονυσίος



ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Μετά από δύο χρόνια λιτανεύτηκε ο Άγιος Διονύσιος

Το ιερό σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου λιτάνευσαν σήμερα στην ηλιόλουστη Ζάκυνθο, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της νήσου.



Κρίσιμο 48ωρο μετά τον ισχυρό σεισμό στη Ζάκυνθο, στιγμές αγωνίας για τους κατοίκους

Ανάστατοι παραμένουν οι κάτοικοι της Ζακύνθου, μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό, που χτύπησε το νησί, λίγα λεπτά πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

 



Η Ζάκυνθος εορτάζει τον Αγιο Διονύσιο- Ακυρώθηκε η Λιτανεία λόγω βροχής

Με τους ήχους των κανονιοβολισμών, το σφύριγμα των πλοίων και το μελωδικό χτύπημα των καμπαναριών και την απόδοση τιμών από την φιλαρμονική του δήμου Ζακύνθου και άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία του Σεπτού Λειψάνου του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου κορυφώθηκε με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν οι εορτές.



Aλεξάνδρειας Θεόδωρος: Ο Άγιος Διονύσιος είναι η παρουσία του της αγάπης και της συγχωρητικότητος ανάμεσά μας

Την 15η Δεκεμβρίου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β, αφίχθη στο νησί της Ζακύνθου, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμ.



Η Ζάκυνθος τιμά σήμερα τον Άγιο Διονύσιο. Γιατί ονομάστηκε Άγιος της Συγγνώμης

Ο Άγιος Διονύσιος ο θαυματουργός γεννήθηκε το 1547 μ.Χ. στο χωριό Αιγιαλός της Ζακύνθου.
 


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου λόγω εορτασμού του πολιούχου της Αθήνας και της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.