Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Ιερά Αγρυπνία που συγκίνησε χιλιάδες Ορθοδόξους από ολόκληρον τον κόσμο



Πάνω από 60 χώρες και χιλιάδες ακροατών αγρύπνησαν με τους Βατοπαιδινούς Πατέρες σε απευθείας σύνδεση με το Άγιο Όρος, κατά την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021. Το Ορθόδοξο Διαδικτυακό Ραδιόφωνο PemptousiaFm μετέδωσε ζωντανά από το Καθολικό της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου την Ιερά Αγρυπνία για την εορτή των Χριστουγέννων με το παλαιό εορτολόγιο, με τον κόσμο να καθηλώνεται σε μία οκτάωρη πανδαισία ορθοδόξου βυζαντινής μεγαλοπρέπειας από όπου αποπνέονταν καθαρός αγιορείτικος αγέρας απο τον τόπο που η χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι τόσο πλούσια, ώστε πολλοί Βατοπαιδινοί πατέρες να έχουν ομολογήσει, κατά το παρελθόν, ότι: «Εδώ, στο Βατοπαιδί, χορτάσαμε Παναγία! Χορτάσαμε Παναγία, εδώ σ’ αυτά τα μέρη!».

Ακροατές από την Ινδία, Αυστραλία, Νότια Αφρική, Καναδά, Μεγάλη Βρετανία, Αμερική και άλλες χώρες του κόσμου μπήκαν στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας και έμειναν για 8 ώρες συνδεδεμένοι, συμμετέχοντας από το σπίτια τους προσευχόμενοι.

Τα μηνύματα που έφτασαν από διάφορα μέρη του κόσμου αλλά και από ασθενείς που βρισκόταν σε νοσοκομεία και άκουγαν την αγρυπνία ήταν συγκλονιστικά.

Ακούστε την Ιερά Αγρυπνία, η οποία ηχογραφήθηκε και προσφέρεται ξανά προς το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας σε ολόκληρο τον κόσμο και για όλους όσους δεν κατάφεραν να την παρακολουθήσουν έως σήμερα:

 

 

Καλή και ευλογημένη Ακρόαση!

ΦΩΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Στιγμιότυπο απο την Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους (ΠΗΓΗ: ASCETICEXPERIENCE)