Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

COVID-19: Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη- Έρχονται νέα μέτρα- Πώς θα γίνει ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου



Στη λήψη νέων μέτρων προχωρά η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στο μέτωπο του κορωνοϊού προκειμένου να αποτραπεί η ραγδαία εξάπλωσή του. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός της ημέρας.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετά τη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά και το χθεσινό ρεκόρ νέων κρουσμάτων τα οποία έφτασαν τα 203 σε ένα 24ωρο.

Η Κυριακή ήταν μάλιστα η έκτη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων και η τέταρτη συνεχής ημέρα που εντοπίστηκαν περισσότερα από 150 κρούσματα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων, εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων, αλλά και η συρρίκνωση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις σε 20 – 30 συνολικά, από 100 που ισχύει σήμερα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα πραγματοποιηθεί χωρίς λιτανείες, με μέγιστο αριθμό ανθρώπων ανά εκκλησία και με τη χρήση μάσκας.

Με την τελευταία απόφαση, αναστέλλεται η διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας

Η σχετική απόφαση είχε ανακοινωθεί την περασμένη Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά: «Ενημερώνουμε ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Εν συνεχεία , η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου «ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς» οι οποίες προβλέπουν μεταξύ άλλων ότι: «Η τέλεσις Λιτανειών θα πραγματοποιήται μετά μεγάλης προσοχής, άνευ συνωστισμού του συμμετέχοντος πιστού λαού, και εάν ή δυνατόν, εν συντομία, συμφώνως τη ποιμαντική κρίσει του οικείου Ποιμενάρχου».

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr