Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το θαυματουργό για την επιδερμίδα σου αβοκάντο



Πραγματική "βόμβα" θρεπτικών συστατικών, βιταμινών, αντιοξειδωτικών και μετάλλων, το αβοκάντο είναι σούπερ ευεργετικό όχι μόνο για το σώμα αλλά και για την επιδερμίδα.

1. Αντιγήρανση

Πρωταγωνιστεί σε πολλές αντιγηραντικές φόρμουλες μια που αποδεδειγμένα μειώνει τις ρυτίδες. Ο πιο απλός τρόπος να το αξιοποιήσεις είναι να λιώσεις με το πιρούνι σου ένα ώριμο αβοκάντο και να το απλώσεις σαν μάσκα στο πρόσωπό σου. Και βέβαια, προσθέτοντάς το στην καθημερινή διατροφή σου βοηθάς το σώμα σου να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες εκ των έσω, να είναι πιο απαλό και φωτεινό.

2. Βαθιά ενυδάτωση

Το αφυδατωμένο δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί αν επιλέξεις να το φροντίσεις με μια κρέμα που να περιέχει έλαιο αβοκάντο, μια που οι ενυδατικές του ιδιότητες είναι μοναδικές. Εναλλακτικά, άπλωσε σε καθαρή επιδερμίδα λίγο αγνό έλαιο αβοκάντο, πριν τον ύπνο- από την επόμενη μέρα θα δεις διαφορά ενώ με συστηματική χρήση η επιδερμίδα σου θα ξαναβρεί την ισορροπία της.

3. Πριν το ξύρισμα

Αν έχεις ξεμείνει από αφρό ξυρίσματος αλλά έχεις ένα ώριμο αβοκάντο στην κουζίνα σου, έχεις και την λύση: ξεφλούδισέ το και τρίψε με τη φλούδα του την επιδερμίδα σου- η βουτυράτη υφή του αβοκάντο δημιουργεί ένα φίλμ πάνω στο δέρμα και κάνει το ξύρισμα παιχνιδάκι.

4. Καταπραϋνει την ερεθισμένη επιδερμίδα

Σημείωσε αυτή τη μάσκα, γιατί είναι πολύ πιθανόν να τη χρειαστείς τις πρώτες μέρες της ηλιοθεραπείας: λιώσε με το πιρούνι μισό ώριμο αβοκάντο, πρόσθεσε μια κουταλιά του γλυκού τζελ αλόης και μία κουταλιά του γλυκού έλαιο αβοκάντο (ή ελαιόλαδο). Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου, άφησέ τη να δράσεις για 5-10 λεπτά και μετά ξέβγαλέ τη με χλιαρό νερό. Θα νιώσεις αμέσως ανακούφιση ενώ θα ξεκινήσει και η διαδικασία ανάπλασης της επιδερμίδας.

5. Καταπολεμά την ξηροδερμίδα

Το αβοκάντο δεν κάνει καλό μόνο στα μαλλιά αλλά και στο τριχωτό του κεφαλιού, ιδιαίτερα αν σε ταλαιπωρεί ξηροδερμίδα, νιφάδες και φαγούρα. Δεν έχεις παρά να λιώσεις ένα ώριμο αβοκάντο και με αυτό τον "πουρέ" να κάνεις απαλό μασάζ στην επιδερμίδα του κεφαλιού σου- τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν οι πρωτείνες και τα αμινοξέα που περιέχει η σάρκα του αβοκάντο, θα καταπραϋνουν και θα βελτιώσουν τη συνολική κατάσταση του δέρματος.