Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σπιτικές μάσκες ομορφιάς για ενυδάτωση και λάμψη



Το πιο εύκολο, γρήγορο και ανώδυνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να περιποιηθείτε το πρόσωπό σας όσο χαλαρώνετε στον καναπέ του σπιτιού σας, είναι να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα προσώπου για ενυδάτωση ή λάμψη με πρώτες ύλες που σίγουρα όλες έχετε στην κουζίνα σας.

Συστατικά όπως το μέλι, ο καφές και το γιαούρτι αποδεικνύονται άκρως ευεργετικά και από εδώ και πέρα θα πρωταγωνιστούν σίγουρα και στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας.

Μάσκα για ενυδάτωση

Το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το μέλι και οι κόκκοι καφέ αποτελούν τέσσερα συστατικά ιδανικά για την τέλεια ενυδάτωση του δέρματός σας. Το γιαούρτι αποτελεί έναν εξαιρετικά ενυδατικό παράγοντα, καθώς οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του καταπραΰνουν το ξηρό και με φαγούρα δέρμα. Το ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό προϊόν που μαλακώνει το δέρμα και είναι επίσης μια εξαιρετική γρήγορη λύση για ξηρές βλεφαρίδες, αγκώνες και γόνατα, ενώ το μέλι είναι εξαιρετικά ενυδατικό και φυσικά καταπραϋντικό συστατικό, με υπέροχες θεραπευτικές ιδιότητες.

Τέλος, οι πολύ καλά αλεσμένοι κόκκοι καφέ είναι υπέροχοι για την απολέπιση του δέρματος γιατί δεν διαλύονται στο νερό. Ενώ καθαρίζουν τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος, το φυσικό οξύ που υπάρχει στον καφέ, βοηθά, επίσης στην αύξηση των επιπέδων κολλαγόνου. Για να παρασκευάσετε αυτήν την «θαυματουργή» μάσκα, λοιπόν, ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι (ζεσταμένο) και 1,5 κουταλιά της σούπας αλεσμένο καφέ.

Μάσκα λάμψης για λιπαρό δέρμα

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση του λιπαρού δέρματος είναι να το αφήσετε να στεγνώσει. Ωστόσο, ισχύει ακριβώς το αντίθετο, καθώς η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για το λιπαρό δέρμα είναι να το ενυδατώσετε χρησιμοποιώντας αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη συστατικά. Αυτό θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της αφυδάτωσης που προκαλεί την υπερβολική ποσότητα λαδιού. Πώς θα το καταφέρετε; Με μια σπιτική μάσκα λάμψης για λιπαρή επιδερμίδα με κουρκουμά, λεμόνι και γιαούρτι.

Ο κουρκουμάς είναι εξαιρετικά αντιβακτηριακό συστατικό, το οποίο βοηθά στη μείωση της συσσώρευσης και έκκρισης του λαδιού. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τους πόρους σας και να ηρεμήσουν το δέρμα, ενώ πρόκειται, επίσης, για ένα υπέροχο, απαλό απολεπιστικό που μπορεί να προσφέρει μια νεανική λάμψη στο δέρμα. Το φυσικό κιτρικό οξύ στα λεμόνια λειτουργεί ως στυπτικό, βοηθώντας στον τόνο και τον έλεγχο του λιπαρού δέρματος, ενώ το γιαούρτι, που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ καλό για πολλούς τύπους δέρματος, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικό για το λιπαρό δέρμα, επειδή η περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο ρυθμίζει τη λιπαρότητα. Για να παρασκευάσετε τη μάσκα θα χρειαστείτε 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, το χυμό ενός λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι.