Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σπιτικές μάσκες μαλλιών με μέλι για τέλεια μαλλιά



Όποια ισχυριστεί ότι τα πλούσια, μακριά και λαμπερά μαλλιά δεν αποτελούν διακαή πόθο, σίγουρα λέει ψέματα. Για να τα επιτύχετε καλό είναι να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, καθώς στην κουζίνα σας έχετε όλα τα απαραίτητα υλικά που θα χρειαστείτε για μια αναζωογονητική και άκρως αποτελεσματική μάσκα μαλλιών.

Μάσκα με μέλι για ενίσχυση της ανάπτυξης
Μεταξύ των πολλών ευεργετικών ιδιοτήτων του μελιού, είναι η ικανότητά του να επηρεάζει την ανάπτυξη και τη λάμψη των μαλλιών σας. Συνδυάστε το με κρεμμύδι και δεν θα πιστέψετε τα αποτελέσματα. Τα κρεμμύδια έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για να ενισχύσουν τη δύναμη των μαλλιών, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά.

Μέθοδος
Τοποθετήστε ένα βαζάκι με δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα ζεστό μπολ με νερό για να ζεσταθεί.
Τρίψτε ένα κρεμμύδι και στη συνέχεια ανακατέψτε το στο λιωμένο μέλι.
Απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε το για μια ώρα πριν λουστείτε.
Μάσκα με μέλι και κανέλα για επιπλέον μήκος
Η κανέλα είναι γνωστό ότι διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και προάγει την ανάπτυξη και τη δύναμη των μαλλιών. Επιπλέον, είναι ένα ισχυρό αντιμικροβιακό, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί, επίσης, να αποτρέψει τη συσσώρευση στο τριχωτό της κεφαλής από κοινά προβλήματα που προκαλούν τριχόπτωση όπως πιτυρίδα και μυκητιασικές λοιμώξεις. Ανακατέψτε το με το εξαιρετικά ενυδατικό λάδι καρύδας και τα μαλλιά σας θα σας «ευχαριστήσουν»!

Μέθοδος
Ανακατέψτε την κανέλα (3 έως 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας ή 1/4 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη) με λάδι καρύδας.
Απλώστε τη μάσκα στις ρίζες και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε για 30 έως 45 λεπτά και ξεπλύνετε.
Για καλύτερα αποτελέσματα προσπαθήστε να εφαρμόζετε τη συγκεκριμένη μάσκα στα μαλλιά σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.