Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ποια βούρτσα πρέπει να χρησιμοποιείς σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σου



Έχεις διαλέξει την σωστή;

 

 

Όλα τα μαλλιά δεν είναι ίδια όπως πολύ καλά ξέρεις. Άλλα είναι σγουρά, άλλα λεπτά, άλλα συνδυάζονται με ευαίσθητο δέρμα στο κεφάλι... όπως λοιπόν δεν μπορούν όλες να χρησιμοποιούν τα ίδια προϊόντα περιποίησης στα μαλλιά τους, έτσι δεν γίνεται όλες να χρησιμοποιούν την ίδια βούρτσα. Η βούρτσα που θα διαλέξεις εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σου και παρακάτω θα μάθεις ποια πρέπει να χρησιμοποιείς αν έχεις σγουρά, λεπτά ή χοντρά μαλλιά ή αν έχεις ευαισθησία στο δέρμα του κεφαλιού σου.

Για λεπτά μαλλιά
Τα μαλλιά σου είναι ευαίσθητα και σπάνε συνεπώς χρειάζεσαι μια απαλή βούρτσα. Η ιδανική επιλογή είναι μια με φυσική τρίχα ή με μείξη φυσικής και συνθετικής τρίχας. Έτσι θα μπορείς να χτενίζεσαι χωρίς να σπας τα μαλλιά σου και θα μπορείς μάλιστα να ανασηκώνεις απαλά τη ρίζα καθώς στεγνώνεις ώστε να δίνεις λίγο extra ¨όγκο που μάλλον χρειάζεσαι.

1 fine

Για χοντρά μαλλιά
Η στρογγυλή, μεταλλική βούρτσα θα σε βοηθήσει να δώσεις ένα sleek, λαμπερό αποτέλεσμα και να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα. Επίσης, καθώς το μέταλλο ζεσταίνεται με την θερμότητα από το σεσουάρ, τα μαλλιά σου θα στεγνώσουν γρηγορότερα και θα έχεις 2 φορές καλύτερο φορμάρισμα.

2 thick

Για σγουρά μαλλιά
Κανονικά πρέπει να χτενίζεις τα μαλλιά σου με τα δάχτυλα αλλά αν έχεις αρκετά μπλεξίματα ή θέλεις ένα πιο smooth αποτέλεσμα, η ιδανική επιλογή για εσένα δεν είναι άλλη από μια μεγάλη χτένα. Μάλιστα μπορείς να περάσεις με αυτή τον αφρό από όλα τα μαλλιά σου για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.

3 sgoura

…και για το ευαίσθητο κεφάλι
Αν το δέρμα του κεφαλιού σου  υποφέρει κάθε φορά που περνάς από πάνω του την βούρτσα τότε δεν έχει σημασία αν έχεις χοντρά, λεπτά ή σγουρά μαλλιά. Χρειάζεται μια απαλή βούρτσα και πρέπει να διαλέξεις μια σαν αυτή, με προστατευτικό υλικό στις άκρες. Μην ξεχνάς, η ομορφιά των μαλλιών εκινά από το δέρμα του κεφαλιού σου!

4 sensitive