Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι πιο παράξενες συμβουλές για όμορφο πρόσωπο από ειδικούς!



Έχεις και έχουμε ακούσει πολλές συμβουλές δερματολόγων για τη φροντίδα της επιδερμίδας, οπότε όταν ακούμε μια συμβουλή που πραγματικά μας ξαφνιάζει δεν μπορούμε παρά να τη μοιραστούμε μαζί σου! Διάβασε τις παρακάτω ασυνήθιστες συμβουλές από δερματολόγους και —γιατί όχι— δοκίμασέ τες για τη νέα χρονιά.

 

Ξεγέλασε το δέρμα σου

«Βάλε ένα λάδι πριν την κρέμα ημέρας ή νυχτός. Τα μόρια του λαδιού συμπεριφέρονται σαν μικρού Δούρειοι Ίπποι, ξεγελώντας την επιδερμίδα σου ώστε να επιτρέψει στα δραστικά συστατικά να εισχωρήσουν βαθύτερα και να να φτάσουν πιο κοντά στις ινοβλάστες που παράγουν κολλαγόνο, χωρίς να ερεθιστεί η επιφάνεια».
— David Colbert, MD

  

Ξέχνα τον κανόνα των 8 ποτηριών

«Τα επιστημονικά στοιχεία για αυτή τη συμβουλή είναι λιγοστά! Περισσότερο νερό σημαίνει απλά περισσότερες επισκέψεις στην τουαλέτα και η συνεχής αποβολή του υγρών μέσα από το σώμα σου μπορεί να σημαίνει απώλεια ζωτικών μετάλλων. Αντικατάστησε ένα ποτήρι νερό τη μέρα με μια επιπλέον μερίδα ωμών λαχανικών ή φρούτων. Αυτά περιέχουν στη σύστασή τους νερό, το οποίο απορροφάται καλύτερα από τα ζωντανά κύτταρα του οργανισμού. Η αυξημένη ικανότητα των κυτταρικών μεμβρανών να συγκρατούν νερό μέσα σε ένα κύτταρο ένας θεμελιώδης δείκτης της νεανικής επιδερμίδας!»
— Howard Murad, MD

 

Τα σπυράκια χρειάζονται φάρμακο

«Εάν έχεις ένα μικρό σπυράκι, τρίψε μια ασπιρίνη και πρόσθεσέ της μερικές σταγόνες νερό για να φτιάξεις μία πάστα. Βάλτε την πάνω στο σπυράκι και θα ελαττωθεί πολύ πιο γρήγορα ο ερεθισμός».
— Maryam Zamani, MD

  

Περιόρισε τα σιτηρά στη διατροφή σου

«Εκτός κι αν ζεις σε σπηλιά, ξέρεις πως μια διατροφή υψηλή σε σάκχαρα δεν είναι μόνο κακή για το σώμα αλλά και για το δέρμα σου. Η μεγάλη κατανάλωση σακχάρων αυξάνει γρήγορα τα επίπεδα του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μικροφλεγμονές και την απελευθέρωση ελευθέρων ριζών. Μία διατροφή με πολλά σάκχαρα μπορεί επίσης να επιδεινώσει δερματικά προβλήματα όπως η ακμή. Εάν προσπαθείς να τρως υγιεινά, μην το παρακάνεις με τα σιτηρά και τις αμυλούχες τροφές, αφού αμέσως μόλις τρώμε άμυλο, το σώμα μας το διασπά σε σάκχαρα».
— Stefanie Williams, MD

  

Φόρα περισσότερο makeup

«Αν ζεις σε πόλη, να χρησιμοποιείς ένα βαρύ ενυδατικό ή να βάζεις λίγο περισσότερο makeup. Η χειρότερη ρύπανση είναι από τα πετρελαιοειδή και τα μόρια σκόνης και αυτά μπορούν να γεράσουν την επιδερμίδα σου εξίσου έντονα με την έκθεση στον ήλιο. Βάζοντας αυτή την πιο έντονη στρώση προϊόντος πάνω στο δέρμα, εμποδίζεις πρακτικά αυτά τα σωματίδια να εισχωρήσουν μέσα του».
— Michael Prager, MD