Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μυστικά ομορφιάς της... γιαγιάς!



Η γιαγιά σου δεν είχε στη διάθεσή της τα καλλυντικά που έχεις εσύ σήμερα, όμως σε κάθε της εμφάνιση ήταν λαμπερή και όμορφη. Πως τα κατάφερνε; Άνοιγε το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας κι έφτιαχνε συνταγές ομορφιάς που χάριζαν θρεπτικά συστατικά στην επιδερμίδα της.

Ανακάλυψε 5 μυστικά ομορφιάς της που λειτουργούν αποτελεσματικά:

Ελαιόλαδο για άψογα νύχια: Εάν εφαρμόζεις λίγο ελαιόλαδο στα νύχια σου και στα πετσάκια είναι ιδανικός τρόπος για να τα κάνεις να φαίνονται και να είναι υγιή. Η ενυδάτωση θα τα δείξει πιο λαμπερά ενώ θα αποφύγεις και τις παρανυχίδες.

Μέλι για μαλακά μαλλιά: Δεν θα έβαζες ποτέ μέλι στα μαλλιά σου απευθείας αλλά στο μαλακτικό σου; Ρίξε λίγο λάδι στο conditioner αν έχεις ξηρά μαλλιά ή αν έχεις πιτυρίδα!

Άμμος για scrub! Πάρε λίγη άμμο από την παραλία και κάνε ένα απαλό μασάζ στο σώμα σου για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα. Έχεις φυλάξει λίγη άμμο από το νησί;

Σταφύλια για λαμπερή επιδερμίδα: Τα σταφύλια περιέχουν βιταμίνη B6, C και Α αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια μάσκα με σταφύλι θα δώσει αμέσως λάμψη στο δέρμα σου.

Ζάχαρη και λεμόνι για peeling κι αντιγήρανση: Φτιάξε scrub για το πρόσωπό ου που θα έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες, αφού θα περιέχει ζάχαρη που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και λεμόνι που βοηθά στο peeling. Έτσι η ενυδατική σου θα εισχωρήσει καλύτερη στην επιδερμίδα και θα σου χαρίσει απαλή και λεία επιδερμίδα.