Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

11 °C

Σήμερα, 27. Οκτωβρίου 2021

Μήπως το προϊόν ομορφιάς που χρησιμοποιείς είναι λάθος; Ποια είναι τα σημάδια;Ερεθισμός στην επιδερμίδα και άλλα συμπτώματα φανερώνουν ότι ίσως το προϊόν ομορφιάς που χρησιμοποιείς είναι λάθος. Ποια είναι τα όμως τα σημάδια που πρέπει να προσέχουμε; 

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Αυτό είναι το πρώτο που θα σας ειδοποιήσει όταν είναι δυσαρεστημένο με τη νέα κρέμα προσώπου, την ενυδατική ή την μάσκα.

Το δέρμα σας είναι ένας πολύ ισχυρός προστάτης του σώματός σας. Μερικές φορές το σύστημα άμυνας του αντιδρά και σας προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό που μόλις απλώσατε πάνω.

Αυτές είναι όλες οι ενδείξεις πως το προϊόν που χρησιμοποιείς δεν σου ταιριάζει.

1 Ερυθρότητα

Πριν πάτε στο κρεβάτι, εφαρμόζετε ένα νέο προϊόν που υπόσχεται να σβήσει τις ατέλειες τις ατέλειές σας. Εάν αμέσως μετά η επιδερμίδα εμφανίσει ερυθρότητα ή φαγούρα το πιθανότερο είναι κάποια αλλεργία. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ξεπλύνετε καλά προϊόν για να αποφύγετε τον περαιτέρω ερεθισμό. Αν η ευαισθησία εμφανιστεί μετά από μερικές ημέρες, διακόψτε τη χρήση και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για μια δεύτερη γνώμη.

2 Φαγούρα στα χείλη

Δεν είναι μόνο τα προϊόντα προσώπου που μπορεί να «ενοχλήσουν» το δέρμα σας αλλά κι εκείνα των χειλιών. Τα κραγιόν και οι balm μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα. Το δύσκολο κομμάτι είναι να αναγνωρίσετε τι φταίει. Αν η φόρμουλα του προϊόντος είναι πολύ ερεθιστική για τα χείλη σας, θα δείτε σταδιακά την κοκκινίλα, ξηρότητα ή ξεφλούδισμα. Τότε πρέπει να αντικαταστήσετε το προϊόν άμεσα.

3 Πρήξιμο

Ορισμένα προϊόντα -όπως οι κρέμες ρετινόλης- μπορεί να προκαλέσουν το δέρμα σας ακμή τι;ς πρώτες εβδομάδες μέχρι να δείξουν αποτέλεσμα. Αν το δέρμα δείχνει πρησμένο και το πρήξιμο δεν υποχωρεί, το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για εσάς.

Υπάρχει πιθανότητα να έχετ αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά και αυτό σηματοδοτεί φλεγμονή. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το προϊόν και κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας ASAP.

4 Έντονη λιπαρότητα

Οι ειδικοί λένε πως όσοι είναι επιρρεπείς στην ακμή, πρέπει να είναι προσεκτικοί και επιλεκτικοί με τα συστατικά όλων των προϊόντων από τα skin care μέχρι του μακιγιάζ. Το δέρμα μας παράγει φυσικά το δικό του ενυδατικό με τη μορφή σμήγματος,Αν παρατηρήσετε επιπλέον γυαλάδα και λιπαρότητα αυτό το προϊόν δεν έχει θέση στην beauty ρουτίνα σας.

5 Κάντε το τεστ με το τσιρότο

Όταν παρατηρήσετε κάποιο από τα συμπτώματα, το επόμενο βήμα είναι να ανακαλύψτε ποιο συστατικό το προκαλεί. Κάντε το τεστ με το τσιρότο.

Δοκιμάστε το σπίτι. Εφαρμόστε ένα μέρος του προϊόντος σε ένα τσιρότο και κολλήστε το στο πρόσωπο σας για δύο ημέρες (προφανώς ένα Σαββατοκύριακο που θα χαλαρώσετε στο σπίτι). Στη συνέχεια, αφαιρέστε το και ρίξτε μια ματιά στο δέρμα σας. Είναι κόκκινο; Πρησμένο; Έχετε τις απαντήσεις.