Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μικρά καθημερινά λάθη που γερνούν πρόωρα το δέρμα σας!



Όσα προϊόντα περιποίησης κι αν χρησιμοποιείτε δεν θα αποφύγετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος εάν κάνετε τα παρακάτω μικρά καθημερινά «εγκλήματα».

1. Χρησιμοποιείτε καλαμάκι: Μπορεί οι οδοντίατροι να συνιστούν το καλαμάκι ώστε να αποφύγετε την άμεση επαφή των χυμών ή των αναψυκτικών με τα δόντια, όμως οι δερματολόγοι διαφωνούν, καθώς το σούφρωμα των χειλιών προωθεί τον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων γύρω από το στόμα.

2. Κοιμάστε μπρούμυτα ή στο πλάι: Η πολύωρη επαφή του προσώπου με το μαξιλάρι ταλαιπωρεί το δέρμα, συμβάλλοντας στην εκδήλωση ακμής και στην εμφάνιση ρυτίδων.

3. Βάζετε πολύ ψηλά τον θερμοστάτη της θέρμανσης: Οι υψηλές θερμοκρασίες στους εσωτερικούς χώρους αφυδατώνουν το δέρμα, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ξηρό και να εκδηλώνονται φλεγμονές.

4. Αποφεύγετε τις λιπαρές τροφές: Τα υγιεινά λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκονται στο ψάρι, στους ξηρούς καρπούς και στο αβοκάντο, είναι απαραίτητα για το δέρμα, καθώς το διατηρούν απαλό και σφριγηλό.

5. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό μόνο στην παραλία: Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου γερνά πρόωρα το δέρμα και είναι παρούσα όλο τον χρόνο, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι, το αντηλιακό είναι απαραίτητο κάθε εποχή, ακόμη κι αν η ηλιοφάνεια είναι λιγοστή.