Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χοντρό αλάτι και 5 έυκολες συνταγές ομορφιάς για φυσικά σούπερ εμφάνιση



Εκτός του ότι είναι μία από τις πιο απαραίτητες ουσίες για τη λειτουργία του οργανισμού, έχει θεαματικά αποτελέσματα και στην εμφάνισή μας.


Μάσκα προσώπου:

Ανακατεύουμε δυο κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι και 4 κουταλιές του γλυκού μέλι, ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το απλώνουμε σε καθαρό, στεγνό πρόσωπο, εκτός από την περιοχή των ματιών, και το αφήνουμε για 15’. Πριν ξεβγάλουμε, μουλιάζουμε σε ζεστό (προσοχή: όχι καυτό) νερό μια βαμβακερή πετσετούλα και την ακουμπάμε στο πρόσωπο για μισό λεπτό. Έπειτα ξεβγάζουμε, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα, προκειμένου να διώξουμε τα νεκρά κύτταρα. Ξεπλένουμε καλά το πρόσωπο και απλώνουμε την κρέμα μας.

Αλάτι και μέλι ανακουφίζουν και καταπραϋνουν από διάφορα συμπτώματα του δέρματος, όπως κοκκινίλες, ερεθισμούς και σπυράκια. Επίσης βοηθούν τα κύτταρα να συγκρατήσουν την υγρασία τους, εξισορροπούν την παραγωγή σμήγματος.

 

Scrub σώματος:

Ανακατεύουμε ¼ κούπας τσαγιού αλάτι με ½ κούπα ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας, μέχρι να γίνουν ένα συμπαγές μείγμα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε μερικές σταγόνες (6-7) από κάποιο αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας. Μπαίνουμε στην μπανιέρα και απλώνουμε το μείγμα σε στεγνό δέρμα. Έπειτα με ένα τρίχινο γάντι ή με μια λούφα, τρίβουμε απαλά το δέρμα με φορά από τα πόδια προς τα πάνω. Κάνουμε μασάζ διάρκειας ενός λεπτού για την κάθε περιοχή.

Κάνει απαλό το δέρμα και αποκαθιστά την υγρασία, όχι μόνο χάρη στους χοντρούς κόκκους αλλά και στα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα

Θεραπεία για την πιτυρίδα:

Βρέχουμε τα μαλλιά μας και τα σκουπίζουμε ταμποναριστά. Χωρίζουμε τα μαλλιά μας σε 4-5 τούφες και ρίχνουμε συνολικά δυο κουταλιές της σούπας αλάτι στο τριχωτό της κεφαλής. Κάνουμε απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων γύρω στα 10’ (αν μάλιστα πείσουμε κάποιον άλλον να μας κάνει μασάζ, θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε καλύτερα). Στη συνέχεια λουζόμαστε ως συνήθως.

Το αλάτι, σε συνδυασμό με το μασάζ στο κεφάλι, απομακρύνει τις υπάρχουσες νιφάδες, απορροφά την περιττή λιπαρότητα, μειώνει το ξεφλούδισμα και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία. Έτσι οξυγονώνονται τα κύτταρα, και εξυγιαίνεται το τριχωτό.

 

Λευκαντικό για τα δόντια:

Ανακατεύουμε δυο κουταλιές μαγειρική σόδα, μία κουταλιά αλάτι και ελάχιστο νερό, ώστε τα υλικά μας να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα. Βρέχουμε την οδοντόβουρτσά μας και τη βουτάμε στο μείγμα. Βουρτσίζουμε τα δόντια μας ως συνήθως.

Το αλάτι και η σόδα είναι ο καλύτερος φυσικός συνδυασμός που απομακρύνει τις δυσχρωμίες από τα δόντια και φωτίζει τον τόνο τους. Επιπλέον, το αλάτι περιέχει και φθόριο, το οποίο δυναμώνει τα ούλα.

Bonus:
Αν στα ίδια υλικά προσθέσουμε περισσότερο νερό, φτιάχνουμε ένα ωραιότατο στοματικό διάλυμα που σκοτώνει τα βακτηρίδια της κακοσμίας

 

Λευκαντικό για τα νύχια:

Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, ρίχνουμε μία κουταλιά σούπας αλάτι, μία κουταλιά μαγειρική σόδα, μία κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι. Μουλιάζουμε τα νύχια μας για 10’ και έπειτα τα τρίβουμε με ένα βουρτσάκι. Ξεπλένουμε και βάζουμε ενυδατική χεριών.

Το αλάτι μαλακώνει τα πετσάκια και το δέρμα και δυναμώνει τα νύχια, ενώ η σόδα και το λεμόνι αφαιρεί τις κιτρινίλες.