Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Όχι» στις 52 Κυριακές, λένε οι έμποροι της Θεσσαλονίκης



Την αντίθεσή του στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο εξέφρασε, μέσω της ψήφου του στις κάλπες που στήθηκαν το προηγούμενο διήμερο, το 96% των συνολικά 575 μελών του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), που προσήλθαν στην ψηφοφορία.

Παράλληλα με την ψηφοφορία αυτή, η οποία και αποφασίστηκε μετά τις σχετικές εξαγγελθείσες προθέσεις της κυβέρνησης, διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΘ,

Σε αυτές συμμετείχαν 471 άτομα (από τα 1480 ταμειακά τακτοποιημένα μέλη που θα μπορούσαν να ψηφίσουν), ενώ προ τριετίας η συμμετοχή είχε ανέλθει σε 630 άτομα.

Σχολιάζοντας τη χαμηλή προσέλευση, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΣΘ Κώστας Χαντζαρίδης σημείωσε πως "η οικονομική κούραση οδηγεί και σε απομάκρυνση".

Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο μέχρι πρότινος Α΄ αντιπρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης, λαμβάνοντας 368 ψήφους, δεύτερος ο κ. Χαντζαρίδης με 274, ο οποίος και θα παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου και τρίτος ο Νίκος Χιονίδης.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα την επόμενη Τρίτη 15 Ιουλίου και πρόεδρος θα αναλάβει ο πρώτος σε ψήφους Παντελής Φιλιππίδης.