Φιλέτο ψαριού με σπανάκι και κριθαράκι
Ένα ελαφρύ, θρεπτικό πιάτο γεμάτο λαχανικά, ιδανικό για μικρά παιδιά αλλά και για όσους θέλουν ένα ισορροπημένο γεύμα χωρίς περιττά λιπαρά.
Υλικά
-
2 φιλέτα μπακαλιάρου ή ψάρι της επιλογής σας
Ένα ελαφρύ, θρεπτικό πιάτο γεμάτο λαχανικά, ιδανικό για μικρά παιδιά αλλά και για όσους θέλουν ένα ισορροπημένο γεύμα χωρίς περιττά λιπαρά.
2 φιλέτα μπακαλιάρου ή ψάρι της επιλογής σας
Στον κίνδυνο παραπλάνησης κατά την αγορά του μπακαλιάρου για το παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου εστίασε σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας.
Ειδικότερα, η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας υπενθυμίζει τα εξής:
Μία νόστιμη συνταγή και εύκολη στο μαγείρεμα είναι ο ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε για να τον φτιάξετε.
Υλικά
Μια συνταγή που θα λατρέψετε
Υλικά:
750 γρ. ξαρμυρισμένος μπακαλιάρος
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Θυμάρι
Ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Η ελληνική παράδοση ορίζει πως την ημέρα της 25ης Μαρτίου, της (διπλής) θρησκευτικής και εθνικής γιορτής της Ελλάδας, το οικογενειακό τραπέζι έχει ως κύριο φαγητό μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Είναι το εθνικό φαγητό μας για τον εορτασμό και, έτσι, ανήμερα της 25ης Μαρτίου τιμάμε το αγαπημένο ελληνικό έθιμο.
Πώς προέκυψε, όμως, το έθιμο αυτό και γιατί καθιερώθηκε;
Φτάνει η ώρα γκια τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, καθώς στις 25 Μαρτίου έχει πάντα την… τιμητική του. Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά. Ξέρετε γιατί τρώμε μπακαλιάρο εκείνη την μέρα; Στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής η Εκκλησία επιτρέπει δύο εξαιρέσεις όπου μπορούμε να φάμε αποκλειστικά ψάρι.