Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μπακαλιάρος με ντομάτα, θυμάρι και ρίγανη



Μια συνταγή που θα λατρέψετε 

Υλικά:
750 γρ. ξαρμυρισμένος μπακαλιάρος
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Θυμάρι
Ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες, τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά σιγά - σιγά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.