Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης



Έφυγε από η ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης. Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η αδερφή του στο Facbook. «Αγαπημένε μου αδερφέ το τελευταίο χειροκρότημα το πήρες το καλοκαίρι από την γενέτειρά σου στην τιμητική εκδήλωση που σου έκανε ο Δήμος Παύλου Μελά στο θέατρο Κρύας Βρήσης, ήσουν πολύ χαρούμενος εκείνη την ημέρα......καλό σου ταξίδι πολυαγαπημένε μου, έφυγες ήρεμα με μια πνοή...», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαρία Πεζιρκιανίδου-Χατζηθεοδώρου.

Δεκάδες ήταν τα συλλυπητήρια μηνήματα φίλων και συναδέλφων του ηθοποιού με τις ποντιακές ρίζες, ο οποίος πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΒΘΕ) αποχεραίτησε τον Τάσο Πεζιρκιανίδη με ένα συγκινητικό ποστ στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook: «Το ΚΘΒΕ πενθεί απόψε. Χάσαμε ένα σπουδαίο ηθοποιό κι έναν ωραίο άνθρωπο... Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης πάλεψε πολύ με τον καρκίνο, αλλά σήμερα στις 9 το βράδυ μας αποχαιρέτησε με μια πνοή... Οι παραστάσεις της Κυριακής αφιερώνονται στη μνήμη του. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στον Άγιο Παντελεήμονα Πολίχνης».

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης ήταν εν ενεργεία ηθοποιός του ΚΘΒΕ. Τελευταία του παράσταση ήταν οι ΗΛΙΘΙΟΙ του Νιλ Σάιμον (παιζόταν ως τα τέλη Αυγούστου του 2018).« Τον περιμέναμε να επιστρέψει. Δεν τα κατάφερε κι ας το ήθελε πολύ. Όλες οι σημερινές παραστάσεις του ΚΘΒΕ θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του» σημειώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ο Τ. Πεζιρκιανίδης είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου και στην Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού. Είχε πολύχρονη θητεία στο θέατρο, ενώ έλαβε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές (είχε αφήσει εποχή ο ρόλος του ως «Χάμπος» στο σίριαλ «Εμείς και Εμείς»), ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες.