Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι 8 διάσημοι που μας απογοήτευσαν με τις δηλώσεις τους



Είναι εξαιρετικά άβολο ν' ακούς έναν άνθρωπο που μέχρι εχθές θαύμαζες, να εκφέρει μια άποψη που όχι μόνο δεν ταυτίζεται με τη δική σου, αλλά αντιβαίνει στην κοινή λογική.

Θα ]πείτε ότι το γεγονός πως τον θαύμαζες για το ταλέντο του στην τηλεοπτική παρουσίαση, στο ποδόσφαιρο ή στο τραγούδι, δεν σημαίνει ότι ταυτιζόσουν με τις απόψεις του πάνω σε πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα.

Απόψεις τις οποίες τις περισσότερες φορές δεν γνώριζες καν και θα προτιμούσες να μην μάθαινες ποτέ. Δεκτό. Ωστόσο, έρχεται κάποια στιγμή που τις μαθαίνεις και αμαυρώνεται η εικόνα του ατόμου που θαύμαζες μέχρι εχθές.

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις και το παρόν κείμενο είναι η πρόσφατη τοποθέτηση του Βασίλη Τσιάρτα σχετικά με το νομοσχέδιο για το δικαίωμα στην επιλογή φύλου από την ηλικία των 15 ετών, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή:

Συγγνώμη Βασίλη, αλλά σε προτιμούσαμε όταν έβαζες γκολ σαν αυτό:

και όταν μας εξηγούσες πώς έβγαλες την πάσα στον Άγγελο Χαριστέα κόντρα στην Ισπανία στο EURO 2004, σαν να έβαζες ένα ποτήρι νερό.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Βασίλη Τσιάρτα μας θύμισαν μια σειρά από ανθρώπους που αγαπούσαμε για το ταλέντο τους σε κάποιο τομέα, αλλά οι δημόσιες τοποθετήσεις τους για κοινονικοπολιτικά ζητήματα μας έκαναν να τους αντιπαθίσουμε.

1. Νότης Σφακιανάκης

Γιατί τον αγαπούσαμε: Για τα τραγούδια που έλεγε μέχρι τις αρχές της προηγούμενης χιλιετίας.

Η ατάκα: ''Με το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχω πρόβλημα για να διασφαλίσουν τα περιουσιακά τους. Αλλά όχι και να υιοθετήσουν, είναι αδιανόητο αυτό. Μέσα σε ένα σπίτι ομοφυλοφίλων τι θα γίνει το παιδί (...) Ομοφυλόφιλοι γίνονται μέσα από το lifestyle, δεν γεννιούνται. Δεν είναι φυσιολογικό. Υπάρχει το φυσιολογικό και το παρά φύσιν".

Ο διάσημος τραγουδιστής έχει, επίσης, τοποθετηθεί δεκάδες φορές υπέρ της Χρυσής Αυγής.

2. Στιβ Γιατζόγλου

Γιατί τον αγαπούσαμε: Αποτελεί μία από τις πιο καλτ φιγούρες του ελληνικού μπάσκετ.

Η ατάκα: ''(...) ο θάνατος του Παύλου Φύσσα ήταν μια κακή στιγμή, ''...εάν διαπιστώσω ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι ναζί δεν θα με ξαναδούν''.

Ο Γιατζόγλου δίνει το παρόν σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής.

3. Σταμάτης Γονίδης

Γιατί τον αγαπούσαμε: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει σιγοτραγουδήσει τραγούδι του.

Η ατάκα:''Και οι άντρες κλαίνε και οι αδερφές κλαίνε. Όλοι κλαίνε όταν έχουν πρόβλημα''.

4. Βασίλης Τερλέγκας

Γιατί τον αγαπούσαμε: Το έργο του είναι τόσο σπουδαίο που υπάρχει μέχρι και σελίδα 'Σύλλογος φίλων & μελέτης έργου Βασίλειου Τερλέγκα' στο Facebook.

Η ατάκα: ''Με δύο πράγματα με ενδιαφέρουν να μην μπλέξουν τα παιδιά μου. Με ποτά, τσιγάρα, ναρκωτικά και με την ομοφυλοφιλία''.

5. Πέτρος Γαϊτάνος

Γιατί τον αγαπούσαμε: Γιατί λάθος εποχή είναι αυτή που ζούμε.

Η ατάκα: ''Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής'', ''Ήθελα πολλές φορές να κάνω αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή (...) να σπάσω τα CD στο κεφάλι των μαύρων που τα πουλούν''.

6. Λυκούργος Μαρκούδης

Γιατί τον αγαπούσαμε: Γιατί μαζί με την Καρολίνα άνοιγε τα παιδικά μας τηλεοπτικά Σαββατοκύριακα μέσω του Disney Club.

Η ατάκα: ''Αυτά που δείχνουν τα κανάλια για τα δήθεν θύματα μεταναστών που πνίγονται, τα δήθεν παιδιά και γυναίκες που έρχονται είναι ψέματα. Δεν γίνονται όπως μας τα παρουσιάζουν. Έρχονται κατά χιλιάδες νέοι άνθρωποι κάτω των 30. Δεν είναι Σύριοι (...).

7. Σαμπρίνα

Γιατί την αγαπούσαμε: Ήταν από τους πρώτους μας εφηβικούς έρωτες.

Η ατάκα:''(...) εξακολουθώ να υποστηρίζω και τον Νότη και τον Στιβ Γιατζόγλου (...) κατηγόρησαν τον Στιβ Γιατζόγλου, γιατί παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση. Γιατί δεν υπάρχει και πουθενά αλλού να μπορέσει να ακούσει τις θέσεις της Χρυσής Αυγής''.

8. Πλούταρχος

Γιατί τον αγαπούσαμε: Ήταν το καλύτερο παιδί.

Η ατάκα: ''Εγώ προσωπικά τα σλογκανάκια του στυλ 'ακραία δεξιά' ή 'ακραία αριστερά' που χρησιμοποιούν κάποιοι για να εκφοβίσουν τον κόσμο τα ακούω βερεσέ. Κι εγώ αν αυτά τα κόμματα διαχειριστούν με σωστό τρόπο και σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων, είμαι ο πρώτος που θα τα ψηφίσει. Σήμερα κρίνω τις πράξεις των κομμάτων και δεν με ενδιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί όπως κουκουλοφόροι ή τραμπούκοι. Ας είναι ο,τι θέλουν. Φτάνει να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο''.