Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Eurovision 2017: Οι ημιτελικοί, ο τελικός και ποια η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας



Αντίστροφα μετρά η έναρξη της Eurovision 2017! Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision, θα διεξαχθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στο Κίεβο της Ουκρανίας μετά τη νίκη της Jamala με το τραγούδι "1944", στη Στοκχόλμη το 2016.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στο Κίεβο, μετά το 2005, και θα είναι ο τέταρτος διαγωνισμός Eurovision μετά τον Διαγωνισμό Παιδικού Τραγουδιού Eurovision το 2009 και το 2013.

Οι τελικές ημερομηνίες για τους δύο ημιτελικούς και για τον τελικό είναι 9, 11 και 13 Μαΐου 2017, αντίστοιχα.

Η Ελλάδα θα συμμκετάσχει στον πρώτο ημιτελικό, αύριο το βράδυ. Η ελληνική συμμετοχή, με την Demy θα διεκδικήσει την Τρίτη 9 Μαιου, το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision με το τραγούδι «This is love» και αναμένεται να κάνει όλους τους fans του διαγωνισμού να τραγουδούν στο ρυθμό της.

Αναλυτικά:

Α’ Ημιτελικός – Τρίτη 9 Μαϊου 2017: Σουηδία, Γεωργία, Αυστραλία, Αλβανία, Βέλγιο, Μαυροβούνιο, Φινλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Πορτογαλία, Ελλάδα, Πολωνία, Μολδαβία, Ισλανδία, Τσεχική Δημοκρατία, Κύπρος, Αρμενία, Σλοβενία, Λετονία.

Β’ Ημιτελικός – Πέμπτη 11 Μαϊου 2017: Σερβία, Αυστρία, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Ρουμανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Δανία, Ιρλανδία, Σαν Μαρίνο, Κροατία, Νορβηγία, Ελβετία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Εσθονία, Ισραήλ.

Στους δύο Ημιτελικούς θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και της διοργανώτριας χώρας (Ουκρανία), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Στον Τελικό της 13ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» και η διοργανώτρια Ουκρανία.