19
Μαΐου
2019
- 15:34
Τελευταία τροποποίηση στις 19 Μαΐου, 2019 - 15:34
Συστατικά
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κακάο
- 1 κ.σ. καφέ espresso σε σκόνη
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 5 αυγά μεσαία
- 2 λίτρα νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, τον καφέ, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ενώνουμε τα υλικά των δύο μπολ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 18 εκ. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας το ειδικό τρίποδο με το καλάθι, προσθέτουμε το νερό και τοποθετούμε μέσα το σκεύος με το μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό για 30 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.gr