Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι



Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πεπόνι μικρό
  • 8 σύκα μαύρα
  • 300 γρ. σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 100 γρ. προσούτο di Parma λεπτοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ

  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • 1 κ.σ. καυτερή μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι από μήλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα ανάλογα το μέγεθός τους.
  2. Κόβουμε το πεπόνι σε κυβάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύδι από μήλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να κάνουμε τη βινεγκρέτ.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαλάτα, το πεπόνι και τα σύκα. Ρίχνουμε από πάνω τη βινεγκρέτ.
  4. Σερβίρουμε με τη φέτα από πάνω και το προσούτο.