Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι πιο λαχταριστές πατάτες γεμιστές με τυρί και μορταδέλα



Yλικά

4 πατάτες

1 κρεμμύδι

150 γρ μορταδέλα

100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Ένα αυγό

Μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις βράζουμε ολόκληρες σε μια κατσαρόλα με νερό. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Δεν πετάτε την πατάτα που έχουμε βγάλει.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάρκα της πατάτας που έχουμε αφαιρέσει και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε το αυγό, το μαϊντανό και τη μορταδέλα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Ύστερα γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 190 ° C για περίπου 15/20 λεπτά.