Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 -
Μερική συννεφιά

23 °C

Σήμερα, 18. Οκτωβρίου 2019

Μαύρο vegan παγωτό καρύδας



Συστατικά

  • 190 γρ. ωμά κάσιους
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 2 κ.σ. ενεργό άνθρακα, σε σκόνη
  • 150 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 20 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

 

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Μουλιάζουμε τα κάσιους για 2 ώρες σε ένα μπολ με αρκετό νερό.
  • Σουρώνουμε τα κάσιους και σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους, την κρέμα καρύδας, τον ενεργό άνθρακα, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
  • Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του μηχανήματος.
  • Εναλλακτικά, μεταφέρουμε σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη, και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες μέχρι να σφίξει το παγωτό.
  • Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε.


Tip: 
Σε περίπτωση που έχουμε τον ενεργό άνθρακα σε κάψουλα, την κόβουμε στη μέση και πιέζουμε την κάψουλα να βγάλει το εσωτερικό της μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. 

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr