Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κοτόπουλο κοκκινιστό με ελιές και πιπεριές



Υλικά

1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 – 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κιλό πιπεριές (διάφορα χρώματα, αν θέλετε) χοντροκομμένες σε λωρίδες ή ροδέλες
150 ml κόκκινο κρασί
400 γρ ντοματάκι ψιλοκομμένο και 1 φρέσκια ντομάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
150 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Αφαιρείτε για λίγο τις μερίδες του κοτόπουλου και προσθέτετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Τα σοτάρετε κι αυτά.

Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε, τα ανακατεύετε μια – δυο φορές και σβήνετε με το κρασί. (Όταν σβήνετε με κρασί, καλό είναι για 1’-2’ να σκεπάζετε την κατσαρόλα για να εμποδίσετε μέρος των αρωμάτων να χαθεί με τον ατμό). Ανοίγετε το καπάκι, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη ζάχαρη (αν βάλετε) κι ένα φλιτζάνι νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει 30’ περίπου σε μέτρια φωτιά συμπληρώνοντας ενδιάμεσα με λίγο νερό αν χρειάζεται.

Στο τέλος του μαγειρέματος ρίχνετε και τις ελιές και συνεχίζετε το βράσιμο 8’ ακόμη. Σερβίρετε το κοτόπουλο με ρύζι πιλάφι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές.