Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ελιές



Έκλεψαν 400 κιλά ελιές από χωράφι στη Καλαμπάκα

Ολοένα και αυξάνονται οι υποθέσεις κλοπών σε ελαιόλαδο λόγω της τιμής του, που έχει χτυπήσει «κόκκινο»τους τελευταίους μήνες.

Σε μια περίπτωση στην Καλλιθέα Καλαμπάκας όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr ένας άνδρας έμεινε έκπληκτος όταν πήγε να μαζέψει τις ελιές από τους ελαιώνες του διαπιστώνοντας ότι οι καρποί… είχαν κάνει φτερά από τα δέντρα.

 

Κρήτη: Ο «Ηφαιστίων» έσβησε τις τελευταίες ελπίδες των ελαιοπαραγωγών

Όσες ελιές δεν πρόλαβε να βλάψει ο δάκος, τις άφησε... για τον «Ηφαιστίωνα»! Στην ούτως ή άλλως κακή χρονιά για το ελαιόλαδο της Κρήτης, προστέθηκε και το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας για να τσακίσει εντελώς τα λιόφυτα (αλλά και πολλά οπωροφόρα δέντρα), μαζί και τις τελευταίες ελπίδες των παραγωγών!



Από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ... στο μάζεμα των ελιών η Τόνια Αντωνίου

Άφησε για δύο ημέρες το μάζεμα των ελιών για να δώσει το «παρών» στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για την πρώην βουλευτή Τόνια Αντωνίου, η οποία τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τις Λιβανάτες Φθιώτιδας, προκειμένου να ασχοληθεί με το μάζεμα των ελιών που ανήκουν στην οικογένειά της, όπως, άλλωστε, κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή.



Χωρίς ελιές η Ελλάδα σε λίγα χρόνια - Γιατί οι παραγωγοί εγκαταλείπουν τις καλλιέργειές τους

Tην εγκατάλειψη της ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα – παρά τη μικρή αύξηση της ελαιοκαλλιέργειας στην Κρήτη – καταδεικνύουν οι αναλύσεις που περιλαμβάνονται σε μελέτη του οικονομολόγου Γιώργου Καβρού, ο οποίος και θέλησε μέσω της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» να τη δημοσιοποιήσει, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του προϊόντος.



13 πολύ καλοί λόγοι για να βάλουμε τις ελιές στη καθημερινή μας διατροφή

Οι ελιές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Ο καρπός της ελιάς είναι θαυμάσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Η ελιά παρέχει φυτικές ίνες και μέταλλα στον οργανισμό και είναι σημαντική πηγή της βιταμίνης Ε, που είναι φυσικό αντιοξειδωτικό. Θεωρείται επίσης ότι η βιταμίνη Ε επιβραδύνει τις αλλοιώσεις των κυτταρικών μεμβρανών.