Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Kολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί



Τηγανιτοί κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί με τυρί! Μια νοστιμιά μοναδική με φρέσκα αρώματα που ξετρελαίνουν.

Υλικά Συνταγής
30 κολοκυθοκορφάδες
500 γραμ. ξινομυζήθρα Πάρου
3 σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πανάρισμα
αλεύρι
αλάτι
αυγά
φρυγανιά τριμμένη
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις κολοκυθoανθούς προσεκτικά, αφαιρούμε από το εσωτερικό τους τον κίτρινο στήμονα (διότι είναι πολύ πικρός) και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα με τις ντομάτες, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε προσεκτικά τις κολοκυθοκορφάδες με το μείγμα που φτιάξαμε και τις στρίβουμε μπροστά.

Πανάρουμε τους κολοκυθοανθούς σε αλατισμένο αλεύρι, τους βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τέλος τους πανάρουμε σε φρυγανιά που έχουμε ρίξει μέσα ψιλοκομμένο άνηθο. Αραδιάζουμε τους κολοκυθοανθούς σε λαδόκολλα και τους αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα για να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για περίπου 3-4΄μέχρι να ροδίσουν. Φροντίζουμε το λάδι να καλύπτει τους κολοκυθοανθούς. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Extra tips

-Οι κολοκυθοανθοί μαζεύονται μόνο το πρωί, διότι είναι η μόνη ώρα που είναι ανοιχτές και τοποθετούνται η μία μέσα στην άλλη σαν χωνάκια παγωτού.

-Η ξινομυζήθρα είναι ένα εκπληκτικό μαλακό τυρί με πιπεράτη και ξινούτσικη γεύση. Αν δεν έχουμε ξινομυζήθρα, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με φέτα, αλλά το φαγητό δεν θα έχει την ιδιαίτερη γεύση που του δίνει η ξινομυζήθρα.

 //argiro.gr