Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Φριτάτα με μπέικον, πατάτες και τυρί



Φριτάτα με μπέικον, πατάτες και τυρί. Απλό και νόστιμο…

Συστατικά:

  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 φλιτζάνια πατάτες
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα, προαιρετικά:

  • κρέμα γάλακτος
  • καυτερή σάλτσα
  • βουτυρωμένο τοστ
  • πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση:

  1. Τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, 6-8 λεπτά. Αφαιρούμε το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο με επένδυση απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κρατάμε 1 κουταλιάς της σούπας από το λάδι που έβγαλε το μπέικον. Προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ζεσταίνουμε το γκριλ.
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέσα το γάλα, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι σε σκόνη, το μαύρο πιπέρι και 1 φλιτζάνι τυρί. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι. Καλύπτουμε και σιγοψήνουμε μέχρι τα αυγά να ψηθούν από κάτω, 6 έως 8 λεπτά.
  3. Βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε από πάνω το μπέικον και το υπόλοιπο τυρί. Βάζουμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι τα αυγά να ψηθούν και το τυρί να λιώσει. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Πηγή κειμένου: 

Mary Mary