Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025 -

μπέικον



Λαζάνια με κιμά

Κλασική ιταλική comfort food συνταγή με πλούσια σάλτσα κιμά, λιωμένα τυριά και κρεμώδη μπεσαμέλ. Ψήνονται στον φούρνο μέσα σε λαδόκολλα, παραμένοντας ζουμερά και γεμάτα άρωμα. Ιδανικό φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι!



Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα και μπέικον

Υλικά

400 γρ. ζυμαρικά
300 γρ. πράσο, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
8 φέτες μπέικον, σε φέτες
1 κ. σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μαλακό τυρί με βότανα και σκόρδο

Εκτέλεση



Πεντανόστιμο σουφλέ με ταλιατέλες

Υλικά:

500 γρ. ταλιατέλες

1 λίτρο γάλα, πλήρες

40 γρ. πορτσίνι

80 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Αποκάλυψη: Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε μπέικον

Πολλές έρευνες αναφέρουν ότι το επεξεργασμένο κρέας μπορεί να προκαλέσει και βλαβερές παρενέργειες, οι οποίες προέρχονται από τα υψηλά επίπεδα νατρίου, κορεσμένων λιπαρών και συντηρητικών.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα όταν το μπέικον καταναλώνεται με μέτρο. Η συχνή κατανάλωση του, όμως, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβής.



Μπέικον: Πόσο επικίνδυνη είναι η «πράσινη» απόχρωση – Πότε δεν πρέπει να το καταναλώσετε

Αν τρώτε το μπέικον, σίγουρα κάποια στιγμή έχετε παρατηρήσει να έχει μια «πράσινη» γυαλάδα και πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί εάν μπορείτε να το καταναλώσετε ή όχι.