25
Οκτωβρίου
2015
- 20:20
Τελευταία τροποποίηση στις 25 Οκτωβρίου, 2015 - 20:21

Cheesecake με σοκολάτα και μπισκότα Oreo. Απολαύστε το…
Υλικά:
Για την κρούστα:
- 24 μπισκότα Oreo, θρυμματισμένα
- ¼ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο λιωμένο,
Για την γέμιση Cheesecake:
- 800γρ. κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1⅓ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 285γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Για επικάλυψη σοκολάτας:
- ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 170γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για την κρούστα:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί όλο το μπισκότο.
- Πατάμε το μείγμα μπισκότου πάνω στον πάτο του ταψιού και ψήνουμε για 8 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει, ενώ φτιάχνουμε την γέμιση.
Για τη γέμιση:
- Λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το κακάο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Ρίχνουμε την γέμιση πάνω από την κρούστα και λειαίνουμε την κορυφή.
- Ψήνουμε το cheesecake, μέχρι να είναι έτοιμο εσωτερικά και γίνει στεγνό από πάνω (περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 10 λεπτά).
- Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα για 5 λεπτά, στη συνέχεια, περνάμε ένα λεπτό μαχαίρι γύρω από τις πλευρές του ταψιού και το βάζουμε στο ψυγείο (ακάλυπτο), για τουλάχιστον 8 ώρες ή καλύτερα για όλη την νύχτα.
Για την επικάλυψη:
- Σε μία μεσαία κατσαρόλα ανακατεύουμε μαζί την κρέμα γάλακτος, την σοκολάτα και την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς και το μείγμα να γίνει λείο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το cheesecake με αυτό.
- Όταν η επικάλυψη έχει πήξει και κρυώσει, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από τις πλευρές του ταψιού και τις αφαιρούμε.
- Γαρνίρουμε με μπούκλες σοκολάτας (προαιρετικά).
Πηγή κειμένου:
Mary Mary