Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Βρέθηκαν συντρίμμια του Mirage 2000 που χάθηκε από τα ραντάρ στην Γαλλία



Συντρίμμια του μαχητικού της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Mirage 2000-D το οποίο είχε χαθεί από τα ραντάρ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, βρήκαν τα συνεργεία που συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο πιλότων, η τύχη των οποίων ακόμα αγνοείται.

To μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000D, είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση της Nancy-Ochey (Meurthe-et-Moselle) εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ την Τετάρτη λίγο μετά τις 11 π.μ. (τοπική ώρα) στην ορεινή περιοχή μεταξύ του Doubs και Jura, με δύο πιλότους.

 

Οι δύο πιλότοι δεν είχαν δώσει κανένα σημείο ζωής, ενώ η επικοινωνία με το πλήρωμα χάθηκε εδώ και πολλή ώρα, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, σε αυτήν τη μεγάλη, ορεινή περιοχή, καθίστανται ακόμα δυσκολότερες λόγω του χιονιού και της περιορισμένης ορατότητας, καθώς στην περιοχή επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες.

Αρκετοί μάρτυρες επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα Vosges Matin ότι έχουν ακούσει μια έκρηξη. “Ξαφνικά άκουσα ένα θόρυβο και έπειτα τίποτα άλλο,” λέει ένας κάτοικος του Mignovillard. Η αναζήτηση στο έδαφος γίνεται δύσκολη από το χιόνι καθώς υπάρχουν 15 εκατοστά χιονιού στην περιοχή. Ένα ελικόπτερο περιστρέφεται πάνω από την περιοχή ενώ έχουν κινητοποιηθεί και άλλες μονάδες.