Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

mirage 2000



Βρέθηκαν συντρίμμια του Mirage 2000 που χάθηκε από τα ραντάρ στην Γαλλία

Συντρίμμια του μαχητικού της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Mirage 2000-D το οποίο είχε χαθεί από τα ραντάρ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, βρήκαν τα συνεργεία που συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο πιλότων, η τύχη των οποίων ακόμα αγνοείται.



Μίλησε ο καταγραφέας του Mirage 2000. Τι σκότωσε τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο

Οι αναφορές των Γάλλων που «διάβασαν» τον καταγραφέα πτήσεων του Mirage 2000, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που έκαναν επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας για τα αίτια της πτώσης του 9 μίλια από το αεροδρόμιο της Σκύρου, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου



Ξεκινά η ανέλκυση του Mirage στην Σκύρο. Φτάνει σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ από την Κρήτη

Μια ακόμα δύσκολη αποστολή καλούνται να φέρουν τις πέρας οι ερευνητές και τα στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών που εδρεύει στην Κρήτη!



Πτώση Mirage 2000-5: Πλοίο του ΠΝ και ομάδα ωκεανογράφων μπαίνουν στις έρευνες

Μετά τα ταχεία αποτελέσματα της πρώτης φάσης των ερευνών και τον ηχητικό εντοπισμό του καταγραφέα πρόσκρουσης σε βάθος 800 μέτρων, στην θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειανατολικά της Σκύρου, όπου κατέπεσε το μοιραίο Mirage2000-5, αναλαμβάνει δράση Υδρογραφικό/Ωεκανογραφικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και κλιμάκιο ειδικών. 



Τα τελευταία δραματικά λεπτά πριν τη συντριβή του Mirage στη Σκύρο. Τι συνέβη;

Η αποστολή αναχαίτισης δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου έμελλε να είναι η τελευταία για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο. 



Πτώση Mirage 2000: Επιβεβαιώθηκε η θέση του αεροσκάφους

Επιβεβαιώθηκε η θέση του Μirage 2000EGM που κατέπεσε κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης με αεροσκάφος του ιδίου τύπου νοτίως των Σποράδων.