Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βούλγαρος Αναλυτής: Η Συμφωνία των Πρεσπών στρέφεται κατά της Βουλγαρίας



Η Συμφωνία των Πρεσπών θα στραφεί κατά της Βουλγαρίας. Αυτό δήλωσε στην εκπομπή «Μετρονόμ», ο αναλυτής των πολιτικών εξελίξεων στα Σκόπια και πρόεδρος του ειδησεογραφικού πρακτορείου και ραδιοφώνου FOKUS, Κρασιμίρ Ουζούνοφ, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Οι δηλώσεις που έγιναν πρόσφατα για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στα Σκόπια δεν είναι θετική για εμάς.

»Ο Ζάεφ στους λόγους του βασίζεται στη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα, τη μοναδικότητα και την αυτοδιάθεση.

»Αυτό θα πρέπει να προκαλέσει βαρύ προβληματισμό για τους πατριώτες (σημ. τα ακροδεξιά πολιτικά κόμματα) γιατί είναι αντιπαραγωγικές και όλες αυτές οι δηλώσεις απευθύνονται στη Βουλγαρία», είπε ο Ουζούνοφ.

«Αυτό σημαίνει ότι εάν ανοίξει τώρα ο δρόμος για τη «Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως είπε ο Ζόραν Ζάεφ, η μακεδονική γλώσσα θα είναι νόμιμη και επίσημη προς όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, άσχετα αν αναγνωρίζεται ή όχι από εμάς.

»Το ΝΑΤΟ θα επισπεύσει την ένταξη των Σκοπίων, όπως έκανε και με το Μαυροβούνιο, γιατί η «Μακεδονία» έχει μια ενδιαφέρουσα γεωστρατηγική θέση, επειδή είναι στο σταυροδρόμι των Βαλκανίων», πρόσθεσε ο Ουζούνοφ.

Στον επίλογό του ανέφερε ότι η ένταση με τη γειτονική χώρα αναμένεται να συνεχισθεί.