Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τζόνσον προς Τραμπ: Θα συνεργαστούμε χέρι - χέρι με τον πρόεδρο



Τα θερμά του συγχαρητήρια για την ορκωμοσία του έδωσε την Παρασκευή στον Ντόναλντ Τραμπ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι το Λονδίνο θα συνεργαστεί στενά μαζί του.

«Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εύχονται καλή επιτυχία στον Τραμπ μπροστά «στις μεγάλες προκλήσεις» που τον περιμένουν» επισήμανε ο Τζόνσον σε ανακοίνωσή του.

«Εμείς στη Μεγάλη Βρετανία θα συνεργαστούμε χέρι - χέρι με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη σταθερότητα, την ευημερία και την ασφάλεια του κόσμου», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Times και τη γερμανική Bild την προηγούμενη εβδομάδα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Μάλιστα είχε εκτιμήσει ότι το Λονδίνο «είχε καλούς λόγους» που επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι θα προτείνει εμπορική συνεργασία στο Λονδίνο, αναφορά που ο Τζόνσον υποδέχθηκε πολύ θετικά.

Στο μεταξύ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σκοπεύει να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Η Μέι είναι πιθανό να μεταβεί στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη και η επίσκεψή της θα διαρκέσει «μερικές ημέρες», ανάφερε η εφημερίδα την Παρασκευή, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.