Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δέχτηκε πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη για τους "8"



Πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη δέχθηκε η Ελλάδα για να μην δώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς στη γείτονα, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει χώρες ή πρόσωπα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε μεν ότι πιστεύει στην ειλικρίνεια του Αλέξη Τσίπρα, αλλά επισήμανε ότι ουδείς στην Άγκυρα περίμενε τέτοια απόφαση από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1,σε συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι, TRT Haber, o Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι όταν έφτασαν οι «8» στην Ελλάδα, αμέσως ήρθαν σε επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

«Εμείς ζητήσαμε να μας τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν, Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα σε αυτό το θέμα, αλλά έπειτα κάποιοι παρενέβησαν και, όπως βλέπουμε, τίποτα δεν μένει κρυφό», υπογράμμισε.

«Από τη δυτική Ευρώπη ειδικά ασκήθηκαν πιέσεις εναντίον της ελληνικής δικαιοσύνης για να μην τους δώσουν. Δυστυχώς δεν τους έδωσαν», είπε ακόμη ο κ. Τσαβούσογλου και υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση από την άλλη πηγαίνει αυτή την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο. Εδώ περιμέναμε κάποιου είδους αλληλεγγύη από την Ελλάδα, έστω και αν υπάρχουν ζητήματα μεταξύ μας που δεν τα έχουμε λύσει. Δεν περιμέναμε μια τέτοια απόφαση από την Ελλάδα. Δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις έξωθεν».