Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τρόμος: Το ISIS απειλεί με μακελειό χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη



Απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές στην Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία εξαπολύουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

Οι εξτρεμιστές φέρονται να έχουν στείλει ανατριχιαστικές αφίσες μέσα από apps, που αναγράφουν τη φράση «σύντομα στις γιορτές σας» στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά

 

Η προπαγάνδα των τζιχαντιστών συμπεριλαμβάνει εικόνες από διάσημα αξιοθέατα, όπως ο Πύργος του Άιφελ, τις ημέρες των Χριστουγέννων με εικόνες τρόμου, όπως έναν άνδρα να κραδαίνει ένα ματωμένο μαχαίρι.  

 Μία άλλη εικόνα δείχνει τον Άη Βασίλη πεσμένο στα γόνατα με τα δεμένα τα χέρια του και έναν μαυροφορεμένο τζιχαντιστή να στέκεται πίσω του σε ένα σημείο που μοιάζει με την Regent Street του Λονδίνου.Street.

Οι εικόνες ανακτήθηκαν από το BlackOps Cyber, ένα σκοτεινό δίκτυο μυστικών υπηρεσιών, πριν από μερικές ημέρες, όπως αναφέρουν οι Epoch Times reported.

Οι απειλές έρχονται μετά την σύλληψη έξι Σύρων την Τρίτη, οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση με όπλα ή εκρηκτικά στη Γερμανία, εις το όνομα του Ισλαμικού Κράτους. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου 2016 ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, στοιχίζοντας τη ζωή 12 ανθρώπων, ενώ 56 τραυματίστηκαν

Η περσινή επίθεση στην αγορά του Βερολίνου

Ο φόβος για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ να εκδόσουν ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες τους που αναμένεται να επισκεφθούν την Ευρώπη.