Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

τρομοκρατικές επιθέσεις

 

Τρόμος: Το ISIS απειλεί με μακελειό χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη

Απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές στην Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία εξαπολύουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

Οι εξτρεμιστές φέρονται να έχουν στείλει ανατριχιαστικές αφίσες μέσα από apps, που αναγράφουν τη φράση «σύντομα στις γιορτές σας» στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά



Οι πιο πολύνεκρες επιθέσεις από τους Δίδυμους Πύργους και έπειτα

Η επίθεση στο τέμενος στην ανατολική Αίγυπτο που κόστισε τη ζωή σε 235 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 100 είναι μια από τις φονικότερες παγκοσμίως μετά από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ το 2001: περίπου 3.000 νεκροί



Οι δηλώσεις Τραμπ για το χτύπημα στο Λονδίνο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν από τους πρώτους ηγέτες που αντέδρασαν στην είδηση για το νέο χτύπημα στο Λονδίνο αναρτώντας στο Twitter τη φράση «φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση καθώς βαν παρέσυρε τουλάχιστον 20 ανθρώπους στη γέφυρα του Λονδίνου».



Τι πρέπει να πείτε στα παιδιά σας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις! Πιο επίκαιρο από ποτέ

Αν είναι έτσι, αυτό ίσως είναι λίγο άσχημο! Το επίπεδο απειλής της τρομοκρατίας στον κόσμο, έχει αυξηθεί, ενώ δεν είναι λίγες οι χώρες που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, έπειτα και από το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 22 άτομα μεταξύ των οποίων και παιδιά.



Φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές του Κοσόβου για πιθανές επιθέσεις κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας.