Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τρόμος από τις αποκαλύψεις τρομοκράτη για τη δράση του ISIS



Οι τρομοκράτες της Καταλονίας επιβεβαίωσαν τα σχέδιά τους και αποκάλυψαν τον τρόπο δράσης τους.

Συγκεκριμένα, τη σιωπή του έσπασε ο 21χρονος Ισπανός Μοχάμεντ Χούλι Τσεμλάλ, που γεννήθηκε στον ισπανικό θύλακα Μελίγια της Βόρειας Αφρικής και που συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες.
 

O Μοχάμεντ Χούλι Τσεμλάλ

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο τζιχαντιστικός πυρήνας ξεκίνησε από τη Ριπόλ, με στόχο να αιματοκυλήσει την Κολονία. Μάλιστα, ετοίμαζε επιθέσεις με εκρηκτικά σε μνημεία – σύμβολα της Βαρκελώνης και επίθεση με μαχαίρια και τσεκούρια στην Καμπρίλς. Από τα 12 μέλη του πυρήνα αυτού, μόνο τα 4 παραμένουν εν ζωή.

Ο Ντρις Ουκαμπίρ

Ο δικαστής Φερνάντο Αντρέου ανέλαβε την έρευνα για το μακελειό στην Καταλονία, που άφησε πίσω του 15 νεκρούς και χιλιάδες έντρομους πολίτες, κι αποφάσισε την προφυλάκιση τόσο του Τσεμλάλ όσο και του 27χρονου Ντρις Ουκαμπίρ. Ένας από τους συλληφθέντες, ο Μοχάμεντ Αάλα, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην Καμπρίλς, αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους.

O Mούσα Ουκαμπίρ

Ο 4ος κατηγορούμενος είναι ο ιδιοκτήτης ενός Internet Café, Σαλ Ελ Καρίμπ, που αποτελούσε «στέκι» των μελών του πυρήνα (βίντεο). Η τύχη του θα αποφασιστεί σε λίγες ημέρες, μετά τη διεξαγωγή έρευνας στο μαγαζί του.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες που σοκάρουν, όσον αφορά τη τζιχαντιστική δράση στην Ισπανία.
Διαβάστε επίσης: Video και φώτο μέσα στο σπίτι του 18χρονου τρομοκράτη που θέρισε πεζούς με το βαν στην Βαρκελώνη

Οι φιάλες αερίου που εντοπίστηκαν στα ερείπια του σπιτιού που ανατινάχτηκε κατά λάθος στο Αλκανάρ, θα χρησίμευαν για να δημιουργηθούν «βλήματα αλλά και πυροκροτητές», μαζί με «μεγάλη ποσότητα καρφιών» που επίσης εντοπίστηκε εκεί.

O Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οδηγός του μοιραίου βαν της Λας Ράμπλας

Βρέθηκε, ακόμα, ένα έγγραφο μέσα σε ένα πράσινο βιβλίο: «Στο όνομα του Αλλάχ (…) Σύντομη επιστολή των στρατιωτών του Ισλαμικού Κράτους στην γη της αλ Ανταλούς (όνομα της Ισπανία όταν βρισκόταν υπό μουσουλμανική κυριαρχία) προς τους Σταυροφόρους, τους μισητούς, τους αμαρτωλούς …».

O Αμπουγιακούμπ φεύγει ατάραχος μετά το μακελειό

Υπενθυμίζουμε ότι από την έκρηξη αυτή σκοτώθηκε ο ιμάμης Αμπντελμπάκι Ες Σάτι, που φέρεται να ευθύνεται για τη ριζοσπαστικοποίηση των μελών του πυρήνα, και «τουλάχιστον» ένας ακόμη άνθρωπος. Ο Τσεμλάλ είναι ο 3ος άνθρωπος που βρισκόταν στο σπίτι, αλλά επέζησε γιατί την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στη βεράντα. 

Οι 4 συλληφθέντες

Και Σχέδιο Β

Μετά την απροσδόκητη έκρηξη στο «αρχηγείο» του ISIS στο Αλκανάρ, τέθηκε σε εφαρμογή το Plan B. Ο Ντρις Ουκαμπίρ νοίκιασε φορτηγάκι και ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ το έριξε σε πεζούς στη Λας Ράμπλας, σκοτώνοντας 13 και τραυματίζοντας 120. Έφυγε από το σημείο της επίθεσης και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 34χρονο Πάου Πέρεθ, για να του κλέψει το αυτοκίνητο.

To "αρχηγείο" στο Αλκανάρ μετά την έκρηξη