Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τραμπ σε χήρα στρατιώτη: «Ο άντρας σου γνώριζε τι είχε υπογράψει...»



Προκλητικός για ακόμη μία φορά μέσω των social media ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ   με μια  «φαρμακερή» ατάκα προς τη χήρα του Αμερικανού στρατιώτη, Μιγιέσιε Τζόνσον.

Η χήρα ήταν έγκυος όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της, Ντέιβιντ σκοτώθηκε από τα πυρά ενόπλου στον Νίγηρα. Όπως συνηθίζεται, με βάση το πρωτόκολλο, ο Αμερικανός πρόεδρος, τηλεφώνησε ο ίδιος για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του. Το θέμα που προέκυψε όμως είναι τι είπε στη χήρα του στρατιώτη.

O Μιγιέσιε Τζόνσον

 

Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε την Τρίτη όταν η χήρα κατευθυνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι για να παραλάβει τη σορό του συζύγου της. Τότε άκουσε με έκπληξη τον Αμερικανό πρόεδρο να της λέει: «Ο άντρας σου γνώριζε τι είχε υπογράψει όταν εντάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Φαντάζομαι, όμως, ότι και πάλι πονάει».

Τα λόγια αυτά φέρεται να ακούστηκαν από τα χείλη του Τραμπ, σύμφωνα με την βουλευτή των Δημοκρατικών, Φρεντερίκα Ουίλσον. Η Φρεντερίκα άκουσε τη συζήτηση αφού η χήρα είχε βάλει το κινητό της σε ανοικτή ακρόαση. Σε δηλώσεις της στο Associated Press, η βουλευτής επεσήμανε ότι μία ατάκα σαν κι αυτή μπορεί να ακουστεί, όχι όμως σε μία γυναίκα που πενθεί. Όλοι ξέρουν ότι όποιος πάει στον πόλεμο, μπορεί μην να επιστρέψει ζωντανός.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση και μέσω Twitter επεσήμανε ότι όλα είναι κατασκευασμένα και πως έχει αποδείξεις γι' αυτά που λέει. «H βουλευτής των Δημοκρατικών κατασκεύασε τα όσα είπα στη χήρα του στρατιώτη... Λυπηρό», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Άμεση ήταν η απάντηση της Ουίλσον: «Έχω κι εγώ αποδείξεις», τόνισε στο CNN καλώντας τον Τραμπ να λάβει μαθήματα προεδρίας από τον Μπαράκ Ομπάμα.